Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 jul 2020

Pathé komt in augustus met Tarantino Thursday (inclusief nieuwe film)

Pathé zorgt dat je in augustus nog wat in de bioscopen te zien hebt met Tarantino Thursday. Elke donderdag het beste van Quentin Tarantino, maar ook een geheel nieuwe film!

Door de huidige pandemie ligt Hollywood vrijwel geheel stil. De shoots van nieuwe films zijn gestaakt, maar ook films die al af zijn blijven voorlopig op de plank liggen. Grote studio’s durven het nog niet aan om hun peperdure producties de bioscopen in te slingeren.

Het is normaliter al pittig om de kosten van een blockbuster zoals Tenet terug te verdienen, laat staan als bioscopen dicht zijn of slechts half gevuld. Vooral in de Verenigde Staten is het nog een te grote chaos. Sterker nog, Warner Bros. is zelfs aan het overwegen om Christopher Nolan’s nieuwe blockbuster dan maar eerst in andere markten uit te brengen.

Pathé stunt in bioscopen

In Nederland zijn de bioscopen wel gewoon volledig open. Nu er amper nieuwe films uitkomen moeten bioscoopketens echter wel creatief hun programma vullen. Vooral Pathé staat vaak in de schijnwerpers met slimme acties.

Zo kun je sinds kort met vrienden en familie je eigen bioscoopzaal afhuren, en komt er binnenkort een enorme drive-in bioscoop. Zo kun je lekker veilig in je eigen auto alsnog van een klassieker genieten.

Tarantino Thursday

Want dat is waar bioscopen het nu vooral van moeten hebben: klassiekers. Voor fans van Quentin Tarantino’s oeuvre heeft Pathé nu in ieder geval goed nieuws: iedere donderdag in augustus wordt omgedoopt tot Tarantino Thursday!

Dat houdt in dat je op de donderdagen bij alle Pathé- en Euroscoop-vestigingen kunt gaan genieten van een Tarantino-film. Kill Bill Vol. 1, Kill Bill Vol. 2, Django Unchained en Inglorious Basterds staan op de planning. Zo kun je die meesterwerken alsnog op het witte doek bewonderen. Toch weer eens iets anders dan je eigen televisie.

Nieuwe documentaire

Het blijft echter niet enkel bij oudere films. Pathé gaat ook een documentaire over het leven van Quentin Tarantino draaien, genaamd QT8: The First Eight. Onder andere Samuel L. Jackson en Jamie Foxx komen aan het woord. De film volgt Tarantino’s carrière van zijn start bij Video Archives tot het debuut van Once Upon a Time in Hollywood.

“Wij zijn altijd op zoek naar unieke content voor onze bioscopen. Op veler verzoek brengen wij nu deze Tarantino-klassiekers terug in onze bioscopen, waar de fantastische beelden en muziek toch echt het beste tot hun recht komen. De Tarantino documentaire is een mooie aanvulling hierop en geeft een intiem kijkje in het hoofd en op de sets van Tarantino. Een must-see voor filmliefhebbers, waarvan we zeer verheugd zijn hem exclusief in Nederland te mogen vertonen,” aldus Doron Kurz, Commercieel Directeur bij Pathé.

Tickets, en pas op!

Check voor de complete planning en tickets deze speciale overzichtspagina. Pas wel op: Pathé waarschuwt ervoor dat Django Unchained en de Kill Bill-films niet ondertiteld zijn.

?Check ook: Quentin Tarantino onthult zijn 12 favoriete films aller tijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pathé komt in augustus met Tarantino Thursday (inclusief nieuwe film)
Sluiten