Bij gebrek aan films: Pathé gaat live Eredivisie-wedstrijden vertonen

Het is geen nieuws dat de bioscopen het lastig hebben tijdens de pandemie. Er komen nauwelijks nieuwe goede films (uitzonderingen daargelaten) en de zalen mogen nog altijd niet helemaal vol. De oplossing: live voetbal in de bioscoop. Pathé gaat in verschillende zalen wekelijks Eredivisie-wedstrijden uitzenden.

Ook de voetbalstadions mogen maar half gevuld. Voor voetbalfans die door de corona-maatregelen nu niet meer hun favoriete club in het stadion kunnen zien, biedt de bioscoopketen naar eigen zeggen de oplossing. Win-win.

Live Eredivisie wedstrijden bij Pathé

In de tien bioscopen die gevestigd zijn in steden met Eredivisie-clubs worden vanaf zaterdag 12 september live wedstrijden vertoond. Zo kunnen voetballiefhebbers toch samen met andere fans hun favoriete club live zien.

Pathé vertoonde in de voorgaande jaren vaker populaire voetbalwedstrijden, zoals de finales van de Johan Cruijff-schaal, Champions League, EK’s en WK’s. Hier kwam altijd behoorlijk wat publiek op af. De Eredivisie-wedstrijden zijn echter nog nooit eerder op deze grote schaal vertoond.

‘Geweldige kijkervaring’

“In deze bijzondere tijd, waarin veel grote evenementen niet doorgaan of door minder mensen mogen worden bezocht, kunnen wij film-, muziek- en sportliefhebbers toch een unieke ervaring in een veilige 1,5 meter setting bieden”, zegt Doron Kurz, Commercieel Directeur van Pathé. “Zo streamden wij deze zomer al concerten en dj sets. Nu komen daar, met dank aan FOX Sports, ook de live Eredivisie-wedstrijden bij.”

Voetballiefhebbers kunnen op deze manier samen met andere fans hun favoriete club steunen. “Op het witte doek zal de kijkervaring mogelijk nog beter zijn dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn. Alleen de geur van het gras zal ontbreken”, besluit Kurz.

Welke club in welke biscoop?

Hieronder zie je per club in welke bioscoop de wedstrijden te zien zijn. Nu maar hopen dat de hooligans wegblijven.

  • Ajax – Pathé Arena
  • Feyenoord – Pathé De Kuip
  • PSV – Pathé Eindhoven
  • FC Utrecht – Utrecht Leidsche Rijn
  • Vitesse – Pathé Arnhem
  • PEC Zwolle – Pathé Zwolle
  • ADO Den Haag – Spuimarkt
  • FC Groningen – Pathé Groningen
  • Willem II – Pathé Tilburg
  • Sparta – Schouwburgplein

Tickets kosten 8,50 euro en zijn hier te koop.

🎬 Check ook: Tom Cruise recenseert Tenet vanuit de bios

Reageer op artikel:
Bij gebrek aan films: Pathé gaat live Eredivisie-wedstrijden vertonen
Sluiten