Redactie
Redactie Films & Series 28 okt 2020

Pathé viert Halloween met The Shining (extended edition) en ‘Horror Night’

Horrorliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Pathé en Euroscoop tijdens Halloween. De bioscoopketen viert komt met de extended edition van dé klassieker onder de horrorfilms: The Shining. Ook vindt er een speciale Pathé Horror Night plaats, waarbij de film Insidious wordt vertoond en de bioscopen worden gehuld in een spannende setting.

The Shining, geschreven door Stephen King, viert dit jaar haar 40-jarige jubileum en laat mensen nog altijd met de handen voor hun ogen op het puntje van de stoel zitten. Ter ere van de verjaardag van deze klassieker, waarin Jack Nicholson een van zijn glansrollen speelt, wordt de film voor de eerste keer in de extended edition van 144 minuten vertoond op het grote doek. Dat is 25 minuten langer dan het origineel.

Pathé Horror Night

Pathé Horror Night vindt op vrijdag 30 oktober voor de tweede keer plaats in alle steden waar bioscopen van Pathé en Euroscoop zijn gevestigd. De horrorfilm Insidious – van de populaire horror-regisseur James Wan (The Conjuring en Saw) – wordt tijdens de avond vertoond. Niet alleen de film is eng, ook de sfeer in de bioscoop is anders. De lichten zijn overal gedimd, er speelt spannende muziek en wie weet komen bezoekers dingen tegen die normaal niet in de bioscoop te zien zijn.

“Wij hebben een grote schare horrorfans onder onze bezoekers, voor wie het niet eng genoeg kan zijn. Vooral in deze tijd – waarbij veel uitjes of evenementen rondom Halloween geannuleerd zijn – willen wij hen en alle andere Halloween-fans de kans geven om te komen griezelen bij ons. Uiteraard vindt alles plaats binnen de 1,5 meter maatregelen, maar een spannende film blijft een spannende film, vooral als je in het donker zit in een behoorlijk lege zaal”, aldus Doron Kurz, commercieel directeur Pathé.

Waar gaat de The Shining ook alweer over?

Jack Torrance (Jack Nicholson) neemt een baan aan als winterconciërge in het afgelegen Overlook Hotel in Colorado, in de hoop daar van zijn writer’s block af te komen. Hij neemt er zijn intrek samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duvall) en zijn zoon Danny (Danny Lloyd), die geplaagd wordt door paranormale visioenen. Maar het schrijven wil niet vorderen en Danny’s visioenen worden verontrustender.

Intussen ontdekt Jack de duistere geheimen van het hotel en verandert hij langzaam in een moordzuchtige maniak die zijn gezin doodsangsten laat uitstaan. The Shining, tegenwoordig algemeen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit, werd geregisseerd en geproduceerd door Kubrick, die ook het scenario schreef samen met Diane Johnson. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Check de website van Pathé voor tijden en tickets.

Insidious

In het angstaanjagende Insidious vormen Josh (Patrick Wilson) en Renai (Rose Byrne) samen met hun drie kinderen een gelukkig gezin. Ze zijn dolblij met hun verhuizing naar een vrijstaande villa, maar dan slaat het noodlot toe. Het huis blijkt vol te zitten met geesten die het gemunt hebben op hun jongste zoon.

Kort na de intrek in hun nieuwe huis ontdekt het jonge stel dat hun huis is bezeten door duistere entiteiten. Wanneer hun zoon Dalton (Ty Simpkins) in een onverklaarbare coma raakt, willen ze zo snel mogelijk het huis verlaten. Eenmaal ingetrokken in een nieuw huis doet het jonge gezin de angstaanjagende ontdekking dat het lichaam van hun comateuze zoon een magneet blijkt te zijn voor geesten met kwade bedoelingen. Verhuizen heeft geen zin meer. Check de website van Pathé voor tijden en tickets.

🎬 Check ook: De top 35 engste horrorfilms volgens de wetenschap

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pathé viert Halloween met The Shining (extended edition) en ‘Horror Night’
Sluiten