Film kijken in je auto: Pathé komt met enorme drive-in bioscoop

Anderhalve meter afstand houden is vooral in grote steden soms erg lastig. Bioscopen hebben weer hun deuren geopend, maar veel consumenten ervaren toch een drempel om te gaan. De drukte vermijden is immers lastig, hoeveel stoelen er in de zaal zelf ook tussen zitten.

Maar ja, diehard filmfans verlangen al maanden naar een bioscoopbezoekje. Eindelijk weer een film kijken met bombastisch geluid en een scherm dat groter is dan je televisie. Voor die mensen komt Pathé met een opvallende oplossing: een drive-in bioscoop.

Pathé drive-in bioscoop

Dat is geen hypermoderne innovatie: al in klassieke films en series zie je vaak tig auto’s naast elkaar geparkeerd staan, voor een groot bioscoopscherm. Het blijft echter vooral een Amerikaans fenomeen, maar Pathé gaat daar verandering in brengen.

Op het terrein van Borchland in Amsterdam-Duivendracht heeft de bioscoopketen namelijk een drive-in bioscoop gerealiseerd. Op 31 juli gaat de speciale plek open. Drie weken lang zullen er elke dag drie films getoond worden. Ja, ook overdag. Pathé maakt namelijk gebruik van een groot LED-scherm, waardoor je ook in de felle zon nog van films kunt genieten.

Welke films?

Althans, dat is wat de bioscoopketen beweert. De films starten om 13:00, 16:00 en 20:00. Het opzetten van een drive-in bioscoop kan er helaas niks aan veranderen dat er amper nieuwe films uitkomen. Gelukkig lost het bedrijf dat op door recente topfilms en klassiekers te tonen. Denk aan Lion King, Sonic, Midway, maar ook films als Bohemian Rhapsody en Oscar-winnaar Green Book.

Prijskaartje

Voor een film betaal je 22,50 euro. Dat klinkt als een fors prijskaartje, maar dat is de prijs per auto. Als je er dus met een gezin van vier kijkers in past, dan betaal je nog steeds slechts 22,50 euro. Geen slechte deal!

Ook zullen er verkopers van frisdrank, M&M’s en popcorn aanwezig zijn, die aan je auto hun waren verpatsen. Hoe dan ook een mooie oplossing voor fans die graag weer naar de bioscoop willen, maar zich nog niet prettig voelen bij een regulier bioscoopbezoekje. Of voor de nostalgie natuurlijk!

Heb je geen auto? Dan kun je als alternatief ook je eigen bioscoopzaal afhuren met vrienden of familie.

Reageer op artikel:
Film kijken in je auto: Pathé komt met enorme drive-in bioscoop
Sluiten