Patentaanvraag Apple duidt op flinke uiterlijke verandering nieuwe iPhone

De iPhone XR, XS en XS Max zijn inmiddels al een tijdje op de markt. Het topmodel verkoopt prima, maar de XR blijft toch een beetje achter. Daar zijn verschillende reden voor waaronder een gebrek aan vernieuwing. Het toestel oogt en voelt niet als iets echt nieuws. Het blijven prachtige toestellen, maar Apple moet nu wel weer met wat nieuws gaan komen.

We zijn misschien een beetje verwend op dit gebied. Ieder jaar verwachten we van Apple dat ze met een wereldschokkend nieuw toestel komen. Dat is misschien wel wat veel gevraagd, maar de vernieuwingen die we dit jaar kregen, waren toch echt een beetje karig. Zeker voor dat geld. We verwachten meer van Apple en dat weten ze zelf natuurlijk ook wel.

Apple vraagt patent aan voor nieuwe achterkant

Gelukkig is er nu al het eerste bewijs dat de volgende iPhone er waarschijnlijk anders uit gaat zien. Apple heeft namelijk een patentaanvraag gedaan die lijkt te wijzen op flinke uiterlijke verandering. Het gaat namelijk om het zogenaamde Surface Finishing. Dit is de term die Apple gebruikt voor de afwerking van de achterkant van de toekomstige iPhone.

Deze informatie werd ontdekt door MySmartPrice. Zij kwamen achter de aanvraag van Apple en ze spreken over een CNC die strepen in het toestel graveert. Waar dat goed voor is? Nou, deze lijnen moeten er voor gaan zorgen dat het licht dat op de achterkant valt op een andere manier weerkaatst wordt. Hierdoor krijgt de achterkant van het toestel verschillende kleuren en verlopen. Er zijn al toestellen die iets vergelijkbaars hebben zoals de Huawei P20 Pro.

De nieuwe iPhone

Omdat er waarschijnlijk gewoon weer een glasplaatje overheen gaat, hoeft de nieuwe iPhone niet heel anders aan te voelen. Het verschil is vooral visueel. Velen vinden dat deze afwerking een meer premium gevoel geeft. Of Apple deze nieuwe techniek ook daadwerkelijk gaat doorzetten is nog maar afwachten, het gaat tenslotte alleen nog maar om een patentaanvraag.

MySmartPrice

Reageer op artikel:
Patentaanvraag Apple duidt op flinke uiterlijke verandering nieuwe iPhone
Sluiten