Redactie
Redactie Life 18 jul 2017

Wordt het Parkorman park in Istanbul ’s werelds mooiste stadspark?

De Turkse stad Istanbul heeft een doel: de city dwellers terug de natuur in krijgen. Designers zijn aan het werk gezet om grote open weides, betoverende wandelpaden, verborgen beeldentuinen en een huis gemaakt van water te ontwerpen. Als het ook maar enigszins gaat lijken op de mock-ups die men gemaakt heeft, dan wordt het Parkorman-park een absolute must-see tijdens je volgende trip naar Turkije.

Istanbul

Studio DROR begon in 2013 met het ontwerpen van het park. Hoewel ze er op hun eigen site hier en daar wat zweverig over doen – ‘We set out to create a park that dissolves the anxiety and fear that often accompanies an unfamiliar environment through a network of conditions that fosters unconditional love’ – zijn de ideeën die ze hebben behoorlijk innovatief.

Non-lineaire paden

Het park is opgedeeld in verschillende zones. Het eerste gebied is The Plaza. Dit gebied kent meerdere non-lineaire paden, waardoor een tweede bezoek aan het park weer totaal anders kan zijn. Vervolgens kom je bij The Loop, waar designschommels en -hangmatten aan de bomen hangen.

Istanbul

Springen tussen de boomtoppen

Naast The Loop bevindt zich The Pool, waar naast diverse baden ook een reusachtige ballenbak komt te staan. En wie wat verder doorloopt komt terecht in The Chords. Hier kronkelen verhoogde wandelpaden om de bomen heen, afgewisseld met semi-transparante trampolines voor de mensen zonder hoogtevrees.

Istanbul

Het waterhuis van Istanbul

Maar de grote aandachtstrekker is toch wel het huis van water dat zich middenin het park bevindt. Volgens de website van het designbureau heeft deze enorme waterkubus vier muren van water en een hydraulische klep die een opening veroorzaakt.

Istanbul

Het is nog niet bekend wanneer dit project wordt uitgevoerd, maar we houden je op de hoogte.

Dit artikel verscheen al eerder op Outdoor Manners.

Reageer op artikel:
Wordt het Parkorman park in Istanbul ’s werelds mooiste stadspark?
Sluiten