Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Life 07/07/2020

Paris Hilton for president: ‘Make America Hot Again’

Hoe serieus we het moeten nemen is de vraag, maar dat geldt voor heel Amerika. Paris Hilton pakt op Instagram uit met een reeks foto’s en video’s die erop duiden dat ze de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten wil worden. ‘Make America Hot Again’.

Toen Donald Trump zich op 16 juni 2015 kandidaat stelde, schoot de hele wereld in de lach. Maar de werkelijkheid in Amerika is vreemder dan fictie. Afgelopen weekend stelde Kanye West zich kandidaat en nu is de slogan Paris ‘Hilton for president’ de wereld in geslingerd. Laten we het maar ernstig serieus nemen.

Paris Hilton for president

Terwijl de aandacht afgelopen weekend uitging naar het kandidaatschap van Kanye West en de endorsement van Elon Musk, ging Paris Hilton los op Instagram. Zij en haar chihuahua in het Witte Huis, ze ziet het al helemaal voor zich. Misschien is het Roze Huis in dit geval overigens treffender.

“President Paris, dat klinkt lekker”, aldus de socialite op Instagram. “Zal ik de Oval Office ombouwen tot een kantoor in de vorm van een hart?”

Make America Hot Again

Ook de slogan is door Paris Hilton al uit de doeken gedaan en die klinkt een stuk sexier dan het ‘Stronger Together’ van Hillary Clinton. “Make America Hot Again”, schrijft ze op Instagram. Uiteraard gebaseerd op de slogan ‘Make America Great Again’, die Donald Trump overnam uit de Let’s make America great again-campagne van Ronald Reagan in 1980.

Met het Amerikaanse patriotisme zit het in ieder wel goed bij de socialite. Tijdens de Fourth of July, ook bekend als Independence Day, ging Paris Hilton los met de Amerikaanse vlag. Ja, lach er maar om. Maar wij eten niet onze schoen niet op als deze dame de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten wordt.

Een geruststellende gedachte: in 2008 maakte de blondine de tenenkrommende single Paris for President. We hebben de ijdele hoop dit hele gedoe een knipoog is naar die hit.

Wie gaat het Witte Huis versieren?

De grote vraag die rest: gaat Melania Trump, Kim Kardashian West of Paris Hilton straks de kerstboom versieren in het Witte Huis? En: is er nou echt geen fitte vijftiger die het eens kan opnemen tegen al deze gekken?

?? Check ook: 5 redenen om Netflix-docu Trump: An American Dream op Netflix te kijken

Reageer op artikel:
Paris Hilton for president: ‘Make America Hot Again’
Sluiten