Parasite breekt wéér een record en is nu zelfs groter dan Christus

Parasite heeft net voor het coronavirus de vruchten geplukt en kon zodoende nog vlug even een extra record meepakken. Tot ziens The Passion of the Christ.

De megahit Parasite heeft wéér een record verpulverd. Het is nu in het Groot-Brittannië de best bezochte niet-Engelstalige film in de geschiedenis, meldt The Hollywood Reporter. Dit record stond sinds zestien jaar op naam van The Passion of the Christ van Mel Gibson.

Regen aan prijzen voor Parasite

De film van regisseur Bong Joon Ho heeft zich inmiddels wereldwijd ontpopt tot een fenomeen. De zwarte komedie won talloze grote prijzen, waaronder een Gouden Palm, de prijs van de Nederlandse critici als beste film van het jaar en vier Oscars, waaronder die voor beste film. Het is voor het eerst in 92 jaar dat een niet-Engelstalige productie deze prijs in de wacht sleepte.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De film heeft in Nederland inmiddels bijna 400.000 bezoekers getrokken, meer dan welke Aziatische bioscooptitel ook.

Netflix Original van Bong Joon Ho

Voorlopig kun je niet naar de bioscoop, dus zal je Parasite even links moeten laten liggen. Maar weet dat er op Netflix een original staat van Bong Joon Ho. Okja gaat over een meisje dat haar beste vriend, een genetisch gemanipuleerd varken, op moet geven wanneer blijkt dat ze onderdeel uitmaakt van een PR-campagne van een gigant uit de voedselindustrie. Het Animal Liberation Front wil daar een stokje voor steken, met alle gevolgen van dien. De door Bong Joon Ho geschreven en geregisseerde Netflix Original haalt het misschien niet bij Parasite, maar is daarmee niet minder opvallend en anno 2020 uiterst relevant en actueel. Lees hier meer over die film.

Check ook: Waarom ook Netflix last gaat krijgen van het coronavirus

Reageer op artikel:
Parasite breekt wéér een record en is nu zelfs groter dan Christus
Sluiten