HBO gaat een miniserie maken van de beste film van 2019

De Zuid-Koreaanse film Parasite staat wat ons betreft terecht bovenaan praktisch elk lijstje met de beste films 2019. Ook in de Nederlandse pers staat het meesterwerk van regisseur Bong Joon Ho op nummer 1. Dat smaakt volgens HBO naar meer!

HBO komt met Parasite serie

HBO heeft namelijk een miniserie rondom Parasite aangekondigd. Daarvoor zijn de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho en Adam McKay in gesprek voor de rol van uitvoerend producent. McKay kun je kennen van The Big Short, Vice en The Other Guys. Bong Joon Ho is de regisseur achter dus het pareltje Parasite maar ook prachtfilms als Mother en Memories of Murder.

Helaas is het nog volstrekt onduidelijk wat de Parasite miniserie precies in gaat houden. Hopelijk wordt het geen Engelse remake, want de Amerikaanse remakes van onder andere Oldboy hebben bewezen dat je dan altijd beter het origineel aan kunt zetten. Maar ja, het Amerikaanse publiek wil nou eenmaal vaak niet een film met ondertiteling zien.

Zeker met de betrokkenheid van Bong Joon Ho zou het goed uit kunnen pakken, maar wat ons betreft kan HBO er beter een spin-off of vervolg van maken. Wat de plannen precies in gaan houden blijft in ieder geval voorlopig een mysterie. Als Variety niet achter dit nieuws was gekomen, dan hadden we sowieso pas later een aankondiging van HBO gekregen.

parasite, beste film, 2019, joker
Bron: CJ Productions

Golden Globe en Oscars

Parasite won afgelopen week de Golden Globe voor beste anderstalige film, en wordt als kanshebber genoemd voor Best Picture bij de Oscars. Helaas leert het verleden ons dat buitenlandse films zelden een kans maken, maar weinig films zullen er zo dichtbij komen als deze Zuid-Koreaanse thriller.

😱Check ook: Omvergeblazen door Parasite? Check ook deze 6 Zuid-Koreaanse topfilms

Infiltratie

De film vertelt het verhaal van de Kim familie, een arm gezin dat op briljante wijze de zeer rijke Park familie besluit te infiltreren. Het begint met de zoon van de Kims, die de kans krijgt om de dochter van de rijke familie Engels les te geven. Al snel weet hij zijn eigen familieleden naar binnen te smokkelen. Al snel mond het uit in een sinister en meeslepend scènario.

Het geheel is fantastisch geacteerd en gefilmd op een strakke manier die heerlijk verfrissend werkt, na de vrij zoetsappige popcorn-stijl die in Hollywood nou eenmaal vaak wordt gehanteerd. De Zuid-Koreanen zijn niet voor niks de meesters op het gebied van harde thrillers.

Tot we meer horen over HBO’s plannen is Parasite dus absoluut een aanrader, ook in de anderstalige filmvorm!

Variety

Reageer op artikel:
HBO gaat een miniserie maken van de beste film van 2019
Sluiten