Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 10 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Pantone onthult de twee kleuren van 2021 met krachtige boodschap

Pantone heeft voor 2021 niet één trendkleur, maar twee contrasterende kleuren van het jaar 2021 onthuld. De boodschap daarachter is verbinding, in een tijd dat polarisatie een gevaar binnen de maatschappij vormt. Maak kennis met het nieuwe grijs (Ultimate Gray) en het nieuwe geel (Illuminating).

Het is al een jarenlange traditie dat Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, de kleur van het aankomende jaar bepaalt. Deze trendkleur binnen de textielindustrie wordt bepaald op trends in verschillende branches. In 2020 was de kleur Classic Blue, nog niet wetende wat voor rampjaar het zou gaan worden. Voor 2021 is er voor het eerst gekozen voor twee kleuren.

Pantone kleuren van het jaar 2021

Met Ultimate Gray en Illuminating heeft Pantone bewust gekozen voor twee contrasterende kleuren. Het grijs symboliseert een stille geruststelling en veerkracht, terwijl het levendige geel staat voor zonneschijn en optimisme voor een betere toekomst.

De boodschap achter de keuze voor de twee kleuren voor 2021 is duidelijk: verbinden. Rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen werd maar weer eens duidelijk wat het gevaar van polarisatie is, en ook in Europa is deze trend merkbaar. “De diepere gevoelens van bedachtzaamheid willen we verenigen met de optimistische belofte van een zonnige dag”, zegt Laurie Pressman van Pantone.

Ultimate Gray en Illuminating combineren

“Twee uiterst onafhankelijke kleuren benadrukken hoe verschillende elementen samenkomen om de boodschap van kracht en hoop uit te drukken”, vervolgt de vice-president van Pantone. “Het is een combinatie die spreekt tot de veerkracht, het optimisme, de hoop en positiviteit die we nodig hebben bij het resetten, vernieuwen, opnieuw bedenken en opnieuw uitvinden.” In de onderstaande moodboards zie je hoe je Ultimate Gray en Illuminating met elkaar combineert.

pantone, kleuren van het jaar, 2021, ultimate gray, grijs, illuminating, geel
pantone, kleuren van het jaar, ultimate gray, grijs, illuminating, geel, 2021, verbinding
pantone, kleuren van het jaar, ultimate gray, grijs, illuminating, geel, 2021, verbinding, 2

Normaal gesproken kiest Pantone de kleuren op basis van trends binnen de mode-, design-, beauty- en interieurindustrie. Voor 2021 is daar voor één keer van afgestapt, om de gemoedstoestand van mensen na het jaar van de pandemie te kalmeren en op te beuren. Dat wordt dus grijs en geel dragen en deze Nike Air Max aanschaffen.

🎬 Check ook: Samuel L. Jackson en Hugh Grant in Netflix-mockumentary over 2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Pantone onthult de twee kleuren van 2021 met krachtige boodschap
Sluiten