Netflix heeft goed en slecht nieuws voor fans van Ozark

De serie Ozark is anno 2020 helaas nog steeds een ondergewaardeerd pareltje. De Netflix Original is zeker populair, maar krijgt ondanks een IMDb-score van 8.4 niet de aandacht die series als Stranger Things en Narcos wel krijgen.

Gooi daar een Rotten Tomatoes-score van 81 procent bovenop en je weet dat je met een topserie te maken hebt. De serie ging in 2017 van start, en is sindsdien genomineerd voor maar liefst veertien Emmy-awards.

Netflix scoort met Ozark

De Netflix Original vertelt het verhaal van financieel adviseur Marty Byrde, gespeeld door Jason Bateman. Hij verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozark. Daar moet hij binnen vijf jaar vijfhonderd miljoen dollar witwassen voor een merkwaardige cliënt: een drugsbaas.

Dat is heel kort door de bocht het verhaal van Ozark, maar in de afgelopen drie seizoenen is er een flinke laag aan intrige en plottwists bijgekomen. Daar gaat echter een einde aan komen, zo heeft Netflix deze week bekendgemaakt.

Er komt nog één seizoen aan, en daar houdt het verhaal van Ozark dan ook mee op. Gelukkig is er ook goed nieuws. Het vierde seizoen bestaat namelijk uit veertien afleveringen. Ter vergelijking: de eerste drie seizoenen moesten fans het steeds met tien afleveringen doen.

Vierde seizoen in twee delen

Wel gaat Netflix die veertien afleveringen in twee helften opdelen. Fans kunnen dus in principe op twee nieuwe mini-seizoenen rekenen, vergelijkbaar met de manier waarop Netflix steeds nieuwe afleveringen van Suits online zet.

Mede door de huidige pandemie is het onduidelijk wanneer we het vierde seizoen van Ozark kunnen verwachten. Dat zal grotendeels afhangen van hoe snel de productie op gang komt. Diehard fans zijn ieder geval al dolblij. Ja, het is balen dat Ozark gaat eindigen, maar liever een vierde seizoen als afsluiter dan niks. Plus: liever een sterk einde dan een serie die eindeloos wordt uitgemolken!

Reageer op artikel:
Netflix heeft goed en slecht nieuws voor fans van Ozark
Sluiten