Health 10 nov 2018 Jan de Raab

Overgewicht? Grote kans dat je partner de schuldige is

Ben je nog steeds fanatiek bezig om in aanloop naar de feestdagen je streefgewicht te bereiken? Stop dan maar met je huidige dieet. De beste manier om slank te worden én te blijven is door het vrijgezellenbestaan te omhelzen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die in een relatie zitten de meeste kans hebben om zwaarder te worden. Sterker nog, het settelen met een partner leidt in de meeste gevallen tot een gewichtstoename van enkele kilo’s binnen een jaar. Je gezondheid is dus een goede reden om je vriendin aan de kant te zetten.

Ruim 75% heeft last van gewichtstoename

Marktonderzoeksbureau OnePoll ontdekte tijdens een onderzoek onder 2.000 Amerikanen, allemaal gelukkig in de liefde, dat driekwart van de ondervraagden aankwamen na het vinden van de liefde, aldus Fox News. De gemiddelde persoon was ruim 18 kilo aangekomen sinds hij zijn partner had ontmoet, en binnen een jaar sinds de ontmoeting al ruim 8 kilo.

De reden voor gewichtstoename

Dus wat is de grootste oorzaak van die extra kilo’s? Vierenzestig procent van de respondenten zei dat ze geen druk meer voelden om er op hun best uit te zien om een ​​partner aan te trekken. De strijd om de liefde is gestreden, dus waarom zou je nog je best moeten doen. Uit eten gaan is vaak een boosdoener voor gewichtstoename volgens 41 procent van de ondervraagden. En 34 procent van de mensen gaf de schuld aan het thuis zitten. Logisch, thuis samen tv kijken met een bak chips voor je neus is uiteraard gezellig. Het nadeel is dat je de extra kilo’s  voor lief moet nemen.

Hoger BMI door de relatie

Dit is niet de eerste keer dat studies hebben aangetoond dat dating een negatieve impact kan hebben op de gezondheid. Eerder dit jaar ontdekten onderzoekers van de University of Queensland dat koppels vaak last hebben van een hoger BMI in vergelijking met singles. Koppels brengen doorgaans meer tijd samen door. Zien eten doet eten, aldus een oude volkswijsheid. Hoewel veel koppels gezond voedsel eten, zijn de porties vaak groter.

Samen fitnessen helpt

Natuurlijk, het hebben van een relatie hoeft niet automatisch te betekenen dat je in gewicht toeneemt. In plaats van gezellig samen te genieten van een overheerlijke pizza met kaas en een goed glas wijn of whisky, kan je er ook voor kiezen om samen te werken aan je conditie. Onderzoekers van de Santa Clara University ontdekten dat het volgen van een fitnessprogramma met je partner ervoor zorgt dat men zich energieker en gelukkiger voelt in vergelijking met een situatie waarin je in je eentje gaat trainen.

Afvallen?

Wil je gewicht verliezen? Bekijk dan een keer het Italiaanse Pioppi dieet, dat nogal succesvol blijkt. Bekijk ook onze Health-pagina voor meer tips!

Reageer op artikel:
Overgewicht? Grote kans dat je partner de schuldige is
Sluiten