Overeem wint na indrukwekkende comeback en pakt prestigieus record

Drie maal hoera voor Alistair Overeem. Eén voor zijn veertigste verjaardag, eentje voor zijn overwinning van het afgelopen weekend en de laatste voor het record dat hij binnen wist te slepen. De ervaren UFC-vechter uit Nederland had een fantastisch weekend, maar zijn overwinning kwam van ver.

Alistair Overeem had wat goed te maken na zijn laatste gevecht in de UFC. Eind 2019 stond hij tegenover Jairzinho Rozenstruik en leek hij op weg naar de overwinning, maar met nog vier seconden op de klok ging het fout. Overeem had zijn dekking niet op orde en Rozenstruik sloeg genadeloos hard toe. Met een ware mokerslag sloopte de man uit Suriname letterlijk het gezicht van zijn tegenstander.

Eerst overleven…

Alistair Overeem herstelde van de horrorblessure die hij opliep tegen Rozenstruik en mocht zaterdagnacht weer aantreden in de octagon. Daar keek hij Walt Harris in de ogen. Een tegenstander van formaat, want de Amerikaan staat negende in de heavy weight ranking. Alistair Overeem vinden we een plekje hoger op acht. Het kon dus alle kanten op en dat werd in de praktijk ook duidelijk.

De eerste ronde ging het meteen hard tegen hard en het was Harris die uit de startblokken schoot. Na iets meer dan een minuut deelde de Amerikaan een keiharde combinatie uit en werkte Overeem naar de grond. De Nederland moest flink incasseren en het was overleven. De scheidsrechter gaf Overeem een kans om terug te komen en deze pakte hij.

…en daarna keihard toeslaan

Overeem herstelde zich en begon het gevecht over te nemen. De schade was groot, maar The Reem heeft ervaring. Hij verplaatste de strijd naar de grond en begon Harris uit te putten. Ondertussen kon hij zelf enigszins herstellen om vervolgens in de tweede ronde toe te slaan. En hoe! Na een afwachtend begin van beide heren zag Overeem een gaatje en sloeg keihard toe met een high kick.

Het gehele gevecht kun je hieronder terugkijken:

Overeem legde zijn voet vol in het gezicht van Harris en toen was het gedaan. De Amerikaan ging naar de grond en werd belaagd door The Demolition Man die zijn bijnaam waarmaakte. Harris kon geen kant meer op. De scheidsrechter gaf hem nog een kans om terug te komen, maar na dik anderhalve minuut vond hij het wel mooi geweest. De winnaar was duidelijk en dus kon Overeem zijn 46ste UFC overwinning bijschrijven.

Bijzonder record voor Overeem

Een overwinning die Alistair Overeem een plekje in de geschiedenisboeken oplevert. Hij is samen met Oleinik namelijk de enige MMA-vechter die gevechten won in vier verschillende decennia (’90, ’00, ’10 en ’20). Een ongekende prestatie, maar Overeem is nog niet klaar. De veertigjarige vechter heeft nog steeds één droom en dat is kampioen worden in de UFC. Ondanks dat hij naar eigen zeggen in de laatste fase van zijn carrière zit, is dat mede door zijn overwinning op Harris nog steeds mogelijk.

Voor het geld hoeft Overeem het in ieder geval niet meer te doen. De Nederlander staat namelijk op de twee plek van best verdienende UFC-vechters. Benieuwd wie nog meer geld binnen wist te harken en welke vechters er nog meer in de top tien staan? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Overeem wint na indrukwekkende comeback en pakt prestigieus record
Sluiten