Over The Moon trailer: Netflix geeft Disney koekje van eigen deeg

Netflix komt met Over The Moon, een ambitieuze animatiefilm van Oscar-winnaar en Disney-veteraan Glen Keane. De eerste trailer maakt indruk.

Het is je anno 2020 moeilijk voor te stellen dat Netflix voor House of Cards en Orange is the New Black geen originele content had. Nu, zeven jaar later, kun je immers duizenden Originals streamen, zowel films als series.

Netflix versus Disney

Nu de streamingdienst ook volop in het reality-genre is gedoken moet praktisch elke concurrent op gaan letten. Een van de weinige domeinen waarin Netflix nog grote stappen moet zetten, is animatiefilms.

Bij animatiefilms denk je immers meteen aan Disney en Pixar. Pixar is eigendom van Disney, dus de Grote Muis is binnen dat medium nog steeds marktleider.

Slinger Disney+ aan en je ziet klassieker na klassieker voorbij komen, maar ook recentere pareltjes zoals Moana en Coco.

Netflix heeft Klaus, een kerstfilm die geprezen werd door critici, maar die niet de culturele impact had waar films zoals Cars en Frozen wel op kunnen rekenen. Laat staan de bom aan merch, spin-offs en andere media.

Over The Moon

Op dat vlak is en zal Disney voorlopig een imponerende machine blijven die niemand kan evenaren. Toch gaat Netflix een poging doen, met een nieuwe animatiefilm genaamd Over The Moon.

Daarvoor heeft de streamingdienst twee Disney-veteranen ingeschakeld, Glen Keane (Tarzan) en John Kahrs (Paperman). Keane won een Oscar met zijn korte film Dear Basketball, over Kobe Bryant.

Op naar de maan

Gedreven door vastberadenheid en een passie voor wetenschap, bouwt een slim jong meisje een raket naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen.

Daar belandt ze op een onverwachte zoektocht en ontdekt ze een grillig land van fantastische wezens.

Netflix belooft een opwindend muzikaal avontuur over vooruitgang, het onverwachte omarmen van nieuwe dingen en de kracht van de verbeelding.

Thema’s waarmee Netflix duidelijk de strijd aan probeert te gaan met Disney, al helemaal gezien Over The Moon net zoals bijvoorbeeld Frozen en Coco een musical is.

Grote namen

De animatiefilm is ontwikkeld in samenwerking met de Chinese studio Pearl Studio, en bevat muziek van Christopher Curtis, Marjorie Duffield en K-Pop ster Helen Park. De soundtrack is in handen van Oscar-winnaar Steven Price, die onder andere verantwoordelijk was voor de soundtrack van Fury.

Er is helaas nog geen exacte releasedatum bekend, maar Over The Moon komt ergens komende herfst uit. Check hieronder de eerste trailer!

Over The Moon Netflix
Reageer op artikel:
Over The Moon trailer: Netflix geeft Disney koekje van eigen deeg
Sluiten