De oudste profvoetballer ooit gaat nog een jaar langer door

Thomas Aalderink 12 jan 2018 Life

In de eredivisie word je als 26-jarige voetballer al gezien als een ervaren speler. We zijn een opleidingsland en het gebrek aan ervaring wordt alsmaar groter. In Japan hebben ze daar geen last van en dat is mede te danken aan Kazuyoshi Miura. De aanvaller van Yokohama FC is namelijk de oudste profvoetballer ooit en aan stoppen wil hij voorlopig nog niet denken.

Zijn liefde voor de bal en het spelletje is ongekend, dus toen hij het aanbod kreeg om zijn contract te verlengen twijfelde hij geen moment. King Kazu, zoals hij ook wel genoemd wordt, ziet naar eigen zeggen nog steeds nieuwe uitdagingen en blijft nieuwe dingen leren. Kazuyoshi Miura zette onlangs zijn krabbel onder een éénjarige verbintenis en begint zo aan zijn 33ste seizoen als profvoetballer.

De oudste profvoetballer ooit: Kazuyoshi Miura

Met Yokohama FC komt hij uit op het tweede niveau van Japan en speelt daar samen met onze landgenoot Calvin Jong-A-Pin. Het niveau waarop King Kazu nu uitkomt is niet bijster hoog, maar dat was in het verleden wel anders. Zo begon hij zijn carrière in Brazilië bij Santos FC. In totaal kwam hij uit voor zeventien verschillende clubs, waaronder Genoa en Dinamo Zagreb.

Naast clubs van over de hele wereld verdedigde hij ook lange tijd de eer van Japan. Op 26 september 1990 maakt hij zijn debuut voor het nationale elftal en speelde uiteindelijk 91 interlands. De aanvaller scoorde daarin 56 keer en werd in 1993 uitgeroepen tot Aziatisch voetballer van het jaar. Dat is inmiddels dus bijna 25 jaar geleden, maar aan stoppen wil Kazuyoshi Miura dus nog niet denken. Wat een held.

Reageer op artikel:
De oudste profvoetballer ooit gaat nog een jaar langer door
Sluiten