Oscarwinnaar Taika Waititi haalt uit naar de toetsenborden van Apple

Afgelopen nacht werden voor de 92ste keer de Oscars uitgereikt. Grote winnaar was de Zuid-Koreaanse film Parasite, maar ook Jojo Rabbit viel in de prijzen. Regisseur en hoofdrolspeler Taika Waititi won het beeldje voor Beste Bewerkte Scenario en mocht na afloop de pers te woord staan. Eén van de vragen die hij kreeg, leidde tot een Apple-gerelateerde frustratie van Taika.

Een journalist vroeg de kersverse Oscarwinnaar wat schrijvers in zijn ogen nodig hebben om in de toekomst nog beter hun werk te kunnen doen. De verwachting was dat hij iets zou zeggen in de lijn van meer vrijheid of meer tijd om mooie dingen te maken. Dat was alleen niet het geval, want Taika Waititi kwam met een veel praktischer, maar in zijn ogen daarom niet minder groot probleem: de toetsenborden van Apple.

Taika Waititi haalt uit naar Apple

Apple needs to fix those keyboards. They are impossible to write on. They’ve gotten worse. It makes me want to go back to PCs” Dat zijn duidelijke woorden. Vervolgens legt hij uit wat zijn grootste probleem is. Ze zijn te smal en de toetsen veren niet genoeg. Variety was erbij en legde het betoog van Taika Waititi vast. Hieronder kun je precies terugzien waarom de toetsenborden van Apple volgens de Oscarwinnaar zo slecht zijn.

Het is alleen niet duidelijk over welk toetsenbord Taika Waititi het precies heeft. Gaat hij hier los op de oudere toetsenborden met het vlindermechanisme? Of is hij niet tevreden over het betrouwbare schaarmechanisme dat weer terug te vinden is in de nieuwe 16-inch MacBook Pro? Laten we hopen dat de volgende journalist iets beter doorvraagt.

Gevoel voor humor

Toch moeten we vooral niet vergeten deze speech van Taika Waititi met een korreltje zout te nemen. Wie bekend is met deze regisseur weet dat hij wel van een grap houdt. Zijn gevoel voor humor is tenslotte één van de belangrijkste redenen waarom hij hier met een Oscar staat. Zo is hij in de komedie Jojo Rabbit niet alleen de regisseur, maar speelt hij ook nog eens Adolf Hitler. Niet de echte, maar een versie die de denkbeeldige vriend van een jongetje is. Hoe dat er in de praktijk uitziet, zie je in onderstaande trailer.

The Verge

Reageer op artikel:
Oscarwinnaar Taika Waititi haalt uit naar de toetsenborden van Apple
Sluiten