Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 nov 2020

Nederlandse inzending voor Oscars bekend (en komt naar Netflix)

De Nederlandse inzending voor de 93e Oscars is officieel bekend: Buladó. Een bekroonde film die ook naar Netflix komt.

De komende Oscar-uitreiking wordt nu al een historische. Door de huidige pandemie zijn er amper bioscoopfilms uitgekomen in 2020.

93e Oscars

Juist daardoor maken de films die wél uitgekomen zijn extra kans. De uitreiking vind dit keer niet in februari, maar pas in april 2021 plaats.

Daardoor weten we ook pas op 15 maart welke films genomineerd zijn in alle categorieën. Nog even geduld hebben dus, maar in de tussentijd kun je wel alvast een film toevoegen aan je watchlist.

De Nederlandse uitzending voor de 93e Oscars is namelijk bekendgemaakt. De film Buladó, ook wel bekend als Vliegende Vissen Verdrinken Niet, gaat voor de Oscar van Best International Feature Film.

Nederland (en Netflix) kiest voor Buladó

De Nederlandse uitzending is geregisseerd door Eché Janga en ging afgelopen september in première tijdens het Nederlands Film Festival. Daar werd Buladó direct bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Film.

Sinds kort is de film ook in de bioscopen te zien, maar die zijn op het moment van schrijven helaas gesloten. Gelukkig is er ook goed nieuws: begin 2021 komt Buladó naar Netflix, ook in Nederland. Een extra releasedatum is helaas nog niet bekend.

Buladó volgt de elfjarige Kenza, die op Curaçao opgroeit in een huis boven een autosloperij. Daar woont ze samen met haar vader en haar opa. Haar vader is een politieagent en uiterst rationeel, haar opa is helemaal weg van de spirituele wereld. Kenza zal haar eigen weg moeten kiezen.

Curaçao

Vliegende Vissen Verdrinken Niet, zoals Buladó ook bekend staat, is geheel gefilmd op Curaçao. Hoofdrolspeler Everon Jackson Hooi laat tegenover NU.nl weten dolblij te zijn: “Ik werd gek. Dat Nederland onze film inzendt betekent dat er vertrouwen is in de film.”

Op IMDb scoort Buladó een degelijke 7.0 na 177 stemmen. De dramafilm wordt geprezen om zijn schitterende cinematografie en “buitengewoon goed geluid.” Het enige minpunt wat vaker voorbij komt is het volgens enkele fans vrij magere verhaal. Volgend jaar gaan we ontdekken of dat de kansen van Buladó tijdens de Oscars hindert.

Nederlandse inzending oscars bulado
Poster (Bron: Keplerfilm)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse inzending voor Oscars bekend (en komt naar Netflix)
Sluiten