c.derecht@wayneparkerkent.com
[email protected] Style 26 februari 2019

5 lessen die je kunt leren van de rode loper van de Oscars

De Oscars. De show waar de meest prestigieuze prijs wordt uitgereikt in de film. Waar het natuurlijk eigenlijk om draait is de rode loper. “What are you wearing?“, “WHO are you wearing?” – het is het summum van oppervlakkigheid. Maar, je kunt ook heel veel leren van deze show naast de show. Dus, let’s get down to it. And the lessons of the red carpet are…

1. Love ya momma.

Michael B. Jordan, de droomman van iedere vrouw, laat tijdens de Oscars nog maar eens zien waarom hij die titel heeft. Hij nam zijn moeder mee naar de Oscars. Want zonder haar geen Michael B. Jordan, dat beseft hij zich maar al te goed. Dus bel of app je ma soms even om te zeggen dat je van haar houdt. En bedank haar soms voor alles wat ze voor je gedaan heeft. Binnenkort ook een award show, je weet wie je date moet worden. Dat kunnen alle chicks ook meer dan waarderen. Een man die respectvol en liefdevol is naar zijn moeder is, behandelt andere vrouwen meestal ook zo.

Michael B Jordan Oscars 2019

2. Er uit zien als een pimp, zonder je zo te gedragen.

Fluweel is hot. Meerdere mannen hulden zich in het zachte stofje met bijbehorende accessoires. Een beetje kitsch is nooit mis. Maar, het is en blijft wel 2019. Dus je mag er dan misschien uit zien als een P-I-M-P, ook jij weet dat je vrouwen met respect behandeld. Ze verdienen hun eigen geld, ze mogen doen waar ze zelf zin in hebben and they don’t owe you shit.

Oscars 2019 Stephen James Anderson

3. Alleen als je een echte baas bent, kun je volledig schijt hebben.

De dresscode van de Oscars is makkelijk; black tie. Dus iedere man hult zich in een smoking zoals het hen betaamd. Alleen de echte bazen der bazen mogen en kunnen hier schijt aan hebben. Als je zoveel award-winning films achter je naam hebt als Spike Lee bijvoorbeeld. Of zo’n icoon bent als Pharrell Williams. Dan kun je all out gaan, de regels breken en opnieuw uitvinden. Wees bescheiden totdat er geen twijfel meer is over je succes.

Spike Lee Oscars 2019
Pharrell Oscars 2019

4. Voorkom vraagtekens, wees duidelijk over wie je bent.

Mahershala Ali twijfelde te veel over zijn succes. Wat resulteerde in een soort Frankenstein combinatie van black-tie en straat. Nergens voor nodig want deze winnaar was ook voor deze Oscar al een winnaar, dus hij had prima all the way straat kunnen gaan. Dan had ie een duidelijk statement gemaakt. Nu is het nogal diffuus en heb ik meer vragen dan antwoorden. Lesson to be learned: Hink niet op twee gedachten, kies voor een duidelijk idee. In wie je bent, in wat je wil doen, anders zul je geen succes behalen.

Mahershala Ali Oscars 2019
HOLLYWOOD, CA – FEBRUARY 24: Amatus Sami-Karim and Mahershala Ali (R) attends the 91st Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on February 24, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Steve Granitz/WireImage)

5. Zorg dat je mensen met een goede visie om je heen verzamelt.

De outfit van Chadwick Boseman lijkt nogal uit de bocht te vliegen naarmate je verder naar beneden gaat. De bovenkant van de outfit straalt uit dat de designer een goede visie had en wist waar het heen moet gaan met Black Panther’s outfit. De broek en schoenen, en dan vooral de combinatie van de twee, lijkt een misvatting. Zorg dus dat je met mensen werkt die duidelijk weten waar ze heen gaan en ook weten hoe ze er moeten komen. Succes gegarandeerd.

Chadwick Boseman Oscars 2019

De Oscars

Benieuwd wie er in de prijzen zijn gevallen? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
5 lessen die je kunt leren van de rode loper van de Oscars
Sluiten