Oscar Isaac wordt Marvel’s Batman in brute Disney+-serie

Groot nieuws in Marvel-land! Marvel Studios en Disney+ hebben namelijk hun eigen Batman gecast. Star Wars-acteur en filmheld Oscar Isaac gaat namelijk Moon Knight spelen.

Dat melden Deadline en The Hollywood Reporter, twee van de meest gereputeerde en goed ingelichte journalistieke Hollywood-publicaties. We hebben het hier dus niet over loze geruchten. Disney en Isaac zouden in de afrondende fase van onderhandelingsgesprekken zitten.

Marvel’s Moon Knight

Moon Knight is een van de aankomende Marvel-series die naar Disney+ komen. WandaVision en al die andere shows gaan een belangrijke rol spelen in het Marvel Cinematic Universe (MCU). De series zijn daarbij niet ondergeschikt aan de films. Dat zie je alleen al aan de casts die Marvel Studios samenstelt, met grote namen die ook op het witte doek hun rol vertolken.

Jeremy Slater is de show voor Disney aan het ontwikkelen. Hij schreef eerder mee aan Fantastic Four (oef), The Exorcist en The Umbrella Academy. Qua regisseurs en een eventuele releasedatum is verder nog niks bekend.

Maar goed, wie is Moon Knight eigenlijk? We overdrijven niet als we de merkwaardige superheld Marvel’s Batman noemen. Sterker nog, we hebben een compleet artikel voor je klaar staan waarin we je kennis laten maken met Marc Spector, zoals Moon Knight eigenlijk heet.

Marvel Disney+ Oscar Isaac Moon Knight

Unieke superheld

Geen trek in een achtergrondartikel? Dan zullen we het personage hier nog even kort samenvatten: Moon Knight is in de comics over het algemeen Marc Spector, een man met verschillende persoonlijkheden die de criminele onderwereld infiltreert en doelwitten uitschakelt. Dat alles doet hij met behulp van superkrachten die hem geschonken zijn door de Egyptische god Khonshu.

Die verschillende persoonlijkheden maken Spector zo bijzonder. Dat is namelijk geen leuke superkracht of een bewuste keuze: zijn worstelingen met zijn psychische aandoeningen vormen een belangrijke rode draad in de Moon Knight-comics. Spector is allesbehalve stabiel, wat schrijvers in de comics alle ruimte biedt om bizarre verhalen tevoorschijn te toveren.

Op naar Disney+

Oftewel, een personage waarin Oscar Isaac zijn bewezen acteer-skills volledig in kwijt kan. We zien het al helemaal voor ons: Marvel’s Batman die enerzijds in donkere steegjes en verlaten gebouwen schurken uitschakelt, en anderzijds Deadpool-achtig Nick Fury helemaal gek maakt. Die overigens ook zijn eigen Disney+-serie krijgt.

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten tot Disney en Marvel Studios meer bekendmaken over de Moon Knight-serie. Lees in de tussentijd meer over Oscar Isaac’s superheld.

Drie verschillende versies van Moon Knight (Bron: Marvel Comics)

THRDeadline

Reageer op artikel:
Oscar Isaac wordt Marvel’s Batman in brute Disney+-serie
Sluiten