Redactie
Redactie Eten & Drinken 8 mrt 2018

Organisator mislukte Fyre Festival moet – heel lang – brommen

Het moest het meest luxe festival ooit worden, maar eindigde in een enorme faal: Fyre Festival. De organisator van het festival staat nu een flinke gevangenisstraf te wachten wegens fraude. 

Voor wie z’n geheugen wil opfrissen: dit is hoe het festival moest worden. En dit is hoe het daadwerkelijk was. Terwijl de eerste bezoekers al op het eiland aankwamen, werd de boel afgeblazen. Kort daarna werd organisator Billy McFarland, de man achter Fyre Festival, gearresteerd wegens fraude. Kort geleden heeft hij schuldig gepleit vanwege het misleiden van zijn investeerders. De straf voor een delict als dit kan oplopen tot veertig jaar brommen. Het vonnis volgt in juni.

Ondanks het feit dat Fyre de boel probeerde te redden met misschien wel de slechtste PR-stunt ooit (zo boden VIP-tickets aan voor de volgende editie), volgende de ene na de andere rechtszaak – dat eindigde in de arrestatie van McFarland. Een oud Hollands gezegde bewijst zich opnieuw: wat te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Organisator mislukte Fyre Festival moet – heel lang – brommen
Sluiten