Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 20 januari 2019

Deze opvouwbare elektrische fiets is de droom van iedere treinreiziger

Je zou kunnen stellen dat de Gocycle GX de droom is van iedere treinreiziger. De elektrische fiets weet op een slimme manier comfort met functionaliteit te combineren. Dit is dan ook niet een standaard elektrische fiets. Dat blijkt niet alleen uit de specificaties, maar ook uit het gebruikte materiaal. Het is namelijk de eerste opvouwbare ebike waarbij zowel het frame als de wielen zijn gemaakt van magnesium in plaats van aluminium.

Je kan van de Engelse fabrikant Karbon Kinetics veel zeggen, maar vast staat dat ze innovatief zijn. De Gocycle GX is een goed voorbeeld van innovatie. Zo is het één van de weinige opvouwbare elektrische fietsen en komt het model akelig dicht in de buurt van, zoals men het zelf zegt “s werelds beste elektrische fiets”. Het goede nieuws: de elektrische fiets is dit voorjaar al te koop.

Opvouwbare elektrische fiets

Karbon Kinetics is ontsproten aan het creatieve brein van McLaren Cars Design Engineer Richard Thorpe. Met de snelheid van de fiets zit het dus wel goed. Bij de ontwikkeling van de fiets had hij een doel voor ogen. Het moest vooral een fiets zijn die prettig is in het dagelijks gebruik en zeer geschikt voor het woon-werkverkeer. Dat hij daarbij heeft gekozen voor het principe van de vouwfiets is logisch, op deze manier kun je de fiets gewoon meenemen in de trein en ben je nog sneller op de plek van bestemming. In het kort is het dus één van de lichtste elektrische vouwfietsen.

Vouwfiets met urban design

Een eerste blik op de Gocycle GX laat zien dat we hier te maken hebben met een stoere reisgenoot met een duidelijk urban karakter. De fiets schreeuwt om gebruikt te worden. In tegenstelling tot de meeste moderne elektrische fietsen is de motor (250 Watt) niet in het frame verwerkt maar in het voorwiel. De lithium accu (300Wh) welke is voorzien van ‘torque sensing’ zorgt voor de meest optimale vorm van trapondersteuning. Hoe harder je fiets, hoe meer ondersteuning je ervaart. De elektrische fiets weegt zo’n 16 kilo en heeft, afhankelijk van je eigen kracht, een actieradius van 60 kilometer. Dat is meer dan voldoende voor het gemiddelde gebruik in de stad. De trapondersteuning is overigens vanuit de bijbehorende app, via je smartphone te bedienen. Is je accu leeg, dan is deze in amper zeven uur tijd weer volledig opgeladen.

De Gocycle GX is een zogenaamde ‘one size fits all’ model en is naar keuze uit te breiden met diverse accessoires. Je kunt hierbij denken aan een bagagedrager, een docking station en verlichting. De Gocycle GX is leverbaar vanaf dit voorjaar en gaat ongeveer 3.200 euro kosten.

Zoek je een stijlvolle elektrische tweewieler die je niet kunt opvouwen? Klik dan hier.

Theprologue

Reageer op artikel:
Deze opvouwbare elektrische fiets is de droom van iedere treinreiziger
Sluiten