5 mogelijke opvolgers van Erik ten Hag als trainer bij Ajax

Bayern München heeft trainer Niko Kovac ontslagen en Erik ten Hag behoort tot de belangrijkste kandidaten om de Kroatische trainer op te volgen. Dan rest de vraag: wie zijn de mogelijke opvolgers van Ten Hag bij Ajax?

De goede prestaties in de Champions League en Eredivisie hebben het CV van Erik ten Hag natuurlijk goed gedaan en met zijn verleden bij Bayern München lijkt hij de ideale kandidaat om trainer te worden bij de ‘Rekordmeister’. Reden voor paniek? Nou, als het aan Marc Overmars ligt niet.

Mogelijke opvolgers van trainer Erik ten Hag bij een vertrek naar Bayern München

“Het is alleen maar mooi dat Bayern München interesse heeft in Ten Hag. Dat betekent dat hij het goed doet. Bij Ajax kijken we altijd verder, je moet de opvolgers eigenlijk al hebben”, aldus de directeur voetbalzaken van Ajax voor de camera van Fox Sports. Het contract van Ten Hag loopt tot 30 juni 2022, maar Overmars gaf aan altijd mee te denken met spelers en trainers als er een grote club langskomt. De mogelijke opvolgers noemde Overmars niet, maar het speculeren is begonnen.

1. Micheal Reiziger

Na het ontslag van Marcel Keizer in december 2017 was Micheal Reiziger al even interim-trainer bij Ajax. Destijds was hij trainer van Jong Ajax, maar sinds dit seizoen is hij samen met Christian Poulsen assistent-trainer van Ten Hag. Mocht Bayern München Ten Hag per direct willen contracteren, dan is het een reële optie dat Michael Reiziger het seizoen samen met Christian Poulsen afmaakt.

2. Arne Slot

Ofschoon hij nog geen half jaar hoofdtrainer is in het betaalde voetbal, wordt AZ-trainer Arne Slot genoemd als een mogelijke opvolger van Ten Hag. Zijn voetbalfilosofie sluit in ieder geval naadloos aan bij Ajax. Iedereen die AZ dit seizoen ziet voetballen, herkent terugkerende patronen, dominant voetbal en spelplezier. Een nadeel is zijn gebrek aan ervaring. Daarnaast lijkt Slot niet de persoon die na zo’n korte periode al de club verlaat die hem de unieke kans als hoofdtrainer geboden heeft.

3. Peter Bosz

Peter Bosz bereikte in 2017 met Ajax de finale van de Europa League. In meerdere interviews liet de trainer weten dat hij het liefst bij Ajax was gebleven, maar de interne machtsstrijd deed Bosz besluiten na dat ene seizoen te vertrekken bij Ajax. Die interne machtsstrijd is inmiddels gaan liggen, Bosz heeft een uitstekende relatie met Overmars en zijn huidige contract bij Bayer Leverkussen loopt tot de zomer van 2020. Geen onmogelijke optie, dus.

4. Louis van Gaal

Als de 72-jarige Dick Advocaat een half jaartje Feyenoord aankan, dan kan de 68-jarige Louis van Gaal met twee vingers in zijn neus een half jaartje Ajax aan. Mocht Ten Hag tijdens dit seizoen al vertrekken naar Bayern München, dan zal Van Gaal voor veel fans de gedroomde trainer zijn om het seizoen af te maken als hoofdtrainer. Het zou toch wat zijn als hij precies 25 jaar na de Champions League-winst in 1995 zijn carrière bij Ajax afsluit met diezelfde ‘cup met de grote oren’. Keep dreaming.

5. Pep Guardiola

Pep Guardiola en Marc Overmars werden afgelopen maand genoemd als kandidaten om AC Milan uit het slop te trekken. Maar is het niet een veel beter idee om de succestrainer als stunt naar Amsterdam te halen? Of het reëel is, laten we in het midden. Feit is dat Pep Guardiola zijn succes als voetballer en trainer naar eigen zeggen volledig te danken heeft aan Johan Cruijff. Het zou de ultieme uiting van erkentelijkheid zijn om neer te strijken bij de bron van de voetbalfilosofie die hem zo groot heeft gemaakt.

Wat Ajax kan verdienen in de Champions League seizoen 2019-2020

Het Europese succes van trainer Erik ten Hag legt Ajax geen windeieren. Check hier de astronomische bedragen die de club uit Amsterdam kan bijschrijven dankzij de Champions League seizoen 2019-2020.

Reageer op artikel:
5 mogelijke opvolgers van Erik ten Hag als trainer bij Ajax
Sluiten