Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Barack Obama doet boekje open over presidentschap op Apple TV+

Oprah Winfrey heeft meerdere shows op Apple TV+, waaronder een boekenclub. De meest interessante is echter The Oprah Conversation. Een serie waarin de iconische presentatrice op intieme wijze in gesprek gaat met een breed scala aan personen. Van schrijvers en filmmakers tot… de voormalig president van Amerika.

En nee, dan hebben we het niet over Donald Trump, maar over Barack Obama.

Oprah Winfrey x Barack Obama

Tijdens de aankondiging van de Apple TV+ Original pronkte Apple er al mee dat Oprah Winfrey in gesprek zou gaan met Barack Obama, maar een releasedatum bleef toen uit.

Daar is nu verandering in gekomen. Apple heeft namelijk bekendgemaakt dat je op 17 november vanaf 15:00 uur het gesprek tussen Winfrey en Obama kunt streamen op Apple TV+.

Gratis op Apple TV+

Opmerkelijk is dat de aflevering gratis toegankelijk zal zijn voor iedereen. Ook als je geen abonnement op de streamingdienst van Apple hebt. Dan moet je er echter wel snel bij zijn: na 1 december is het gesprek enkel exclusief voor abonnees beschikbaar.

De timing van het interview is niet toevallig. Binnenkort komt The Promised Land uit, de langverwachte autobiografie van Barack Obama. De boekenwereld verwacht dat het boek in zal gaan slaan als een bom, met torenhoge verkoopcijfers die dit pandemiejaar goed gaan maken. Als Michelle Obama al met haar boek Becoming een megahit kan scoren, dan zal Barack Obama al helemaal door het dak gaan, zo redeneert men.

Slopende reis

Oprah heeft de autobiografie van de voormalig president al mogen lezen en is (logischerwijs) zeer positief: “Iedereen die het boek leest maakt de slopende reis mee die leidt van de campagne naar de Oval Office. Dit boek heeft zowel intimiteit als grootsheid in de memoires en ik heb er zo naar uitgekeken om er met hem over te praten.”

Maar goed, dat spreekt voor zich, het zou op zijn zachtst gezegd opmerkelijk zijn als Winfrey opeens het boek al van te voren volledig af zou gaan kraken. Op naar 17 november! In de tussentijd is de aflevering met Matthew McConaughey.

Barack Obama Apple TV+ Oprah Winfrey
Poster (Bron: Apple TV+)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apple TV+OMT

Reageer op artikel:
Barack Obama doet boekje open over presidentschap op Apple TV+
Sluiten