Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 1 apr 2019

Het nieuwe vlaggenschip van Oppo is in aantocht met een bijzondere notch-killer

Met de introductie van de notch in 2017 bleek Apple nog maar weer eens een echte trendsetter te zijn. Bijna elke fabrikant van smartphone kwam vervolgens met een notch. Anno 2019 is de inkeping niet langer een pluspunt en doen fabrikanten hun best om ervan af te komen. Het nieuwste prototype van Oppo, de Reno, maakt korte metten met deze uitstulping en is een echte notch-killer.

Een schuine camera als notch-killer

Was de notch eerst nog een hot item dat de verkoop aardig kon stimuleren, tegenwoordig is het verwijderen van de notch voor veel fabrikanten een hoofdpijndossier. De notch heeft invloed op de ‘screen-to-body ratio’ en dus op zijn retour. Maar wat dan? Is er een waardig alternatief voor de notch? Inmiddels hebben we de meest creatieve oplossingen al voorbij zien komen. De druppel-notches passeerden al eens de revue, net als de hole-punches en de pop-up camera. Van alle aangeboden alternatieven maakt die laatste categorie nog de meeste kans als het aan Oppo ligt.

Pop-up camera, maar dan anders

De Oppo Reno zou het vlaggenschip moeten gaan worden. Die bevat dus geen notch, maar een soort pop-up camera. De video die onlangs opdook, laat in ieder geval een bijzondere smartphone zien waarbij de camera tevoorschijn wordt getoverd via het touch-screen. Het is een alleraardigste oplossing ook al ziet het geheel er een beetje vreemd uit. Mocht dit inderdaad op de uiteindelijke versie terecht komen, dan heeft Oppo misschien wel een hele geslaagde notch-killer in huis.

Oppo Reno hand on with unique pop-up

Oppo Reno hand on with unique pop-up http://www.slashleaks.com/l/oppo-reno-hand-on-with-unique-pop-up /LEAKS is the one and only tech leaks focused aggregator and definitive spot where to discover, share, track, rate and talk leaks. Join us! Leak with us! Follow us on Twitter: https://twitter.com/slashleaks Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/slashleaks/ Original source: https://m.weibo.cn/s/video/index?object_id=1042151%3A4354883772720184&segment_id=4354883772720184

De oplossing die Oppo heeft bedacht, past perfect in hun strategie om een smartphone serie te ontwikkelen voor de jonge generatie smartphone gebruikers. Snel, functioneel en veelzijdig. Dat het toestel er super modern uitziet, daar twijfelt niemand over. Of dat ook betekent dat het camerasysteem een blijvertje is moeten we afwachten. De beelden kun je hierboven bekijken dankzij Slashleaks.

Snapdragon 855 en een 48 MP camera voor de Oppo Reno

Ondanks het ontbreken van veel technische specs, lijkt de Oppo Reno te worden voorzien van een 48 MP camera, de IMX 586 en wordt het geheel aangestuurd door een Snapdragon 855. Er zou ook een mid-range smartphone worden geproduceerd. Dat is dan geen uitgeklede versie, maar een model met kwalitatief iets mindere componenten. Zo zou de goedkopere variant een Snapdragon 710 krijgen. Het toestel wordt in ieder geval in India gelanceerd en pas later maakt de Oppo Reno ook in Europa zijn opwachting.

Dit is niet de eerste keer dat Oppo de notch op creatieve wijze wegwerkt. Check hier hoe ze dat eerder deden.

Want

Reageer op artikel:
Het nieuwe vlaggenschip van Oppo is in aantocht met een bijzondere notch-killer
Sluiten