Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 30 nov 2018

Oppo komt met een revolutionaire oplossing voor die lelijke notch

Met al die nieuwe ontwikkelingen wordt het voor veel producenten van smartphones een hele uitdaging om al die technieken in één apparaat te stoppen. We willen zoveel mogelijk scherm en zo min mogelijk randen. Het gevolg daarvan is een lelijk uitstulpsel dat we beter kennen als de notch. Bij Oppo denken ze nu echter een goede oplossing te hebben gevonden, gewoon de selfiecamera onder het display stoppen.

Verschillende notch-oplossingen

Op veel gebieden speelt Apple de rol van trendsetter. Zo heeft bijna elk zichzelf respecterend merk inmiddels ook een notch. Beter goedkoop nagemaakt dan slecht bedacht. Toch zijn er fabrikanten die denken het nog beter te kunnen doen. Dan zie je dus toestellen met een pop-up camera of enkel een camera aan de achterzijde, bijvoorbeeld bij de Nubia X. Die heeft dan ook nog een display aan de achterzijde. De hoofdcamera heeft in dat geval twee functies.

In-display camera in 2020

Als je het al knap vond dat men er in is geslaagd om een vingerafdruksensor in het display te verwerken, dan zal je wellicht ook onder de indruk zijn van een selfiecamera in het display. De jongens bij Oppo denken in ieder geval dat het moet kunnen. Sterker nog, men verwacht dat de techniek die dat voor elkaar moet boksen in 2020 massaal in te kunnen zetten. Dat tijdschema komt dan ook goed overeen met hetgeen Ice Universe wist te melden. Deze ‘leaker’ verwacht dat Samsung rond die periode ook zover is met een vergelijkbare techniek. Voor nu is het nog te vroeg om te gaan juichen, de techniek bevindt zich nog in de beta-fase.

Oppo gaat verder

De jongens bij Oppo denken in ieder geval verder. Bij hen gaat het niet enkel om het verwerken van een selfiecamera in de display. Zij proberen ook andere functies te verbergen zonder toe te geven op de functionaliteit. Zo zou men ook al werken aan de mogelijkheid om een infraroodscanner en dot projector onder het display te verstoppen. Inmiddels zit men bij Apple ook niet stil en zijn er geruchten over het verwijderen van de notch. Inmiddels is er een patent opgedoken uit 2016 waarbij de notch niet aanwezig is, maar in plaats daarvan zien we een gaatje in het display. Zoiets als Samsung’s Infinity O display.

Want

Reageer op artikel:
Oppo komt met een revolutionaire oplossing voor die lelijke notch
Sluiten