De consumentenbond waarschuwt: oppassen met refurbished iPhone toestellen

Was jij van plan om een nieuwe iPhone aan te schaffen en heb je een mooie deal gevonden? Verdiep je dan nog maar eens goed in je nieuwe aankoop. Het kan zijn dat de ‘goedkoper geprijsde’ iPhone een refurbished model is en momenteel waarschuwt de Consumentenbond voor deze toestellen.

Refurbished klinkt als een dure, mooie term voor een opgelapte telefoon. Dat is het echter niet. Het is in principe gewoon een tweedehands telefoon die misschien al jaren door een ander is gebruikt. Nou is er helemaal niets mis met tweedehands goed, maar de refurbished iPhones verkeren lang niet altijd in de beste staat.

Het zijn vaak vage beloften

De meesten van ons bestellen hun telefoon online, soms met een nieuw abonnement. Als de combinatie goedkoper is dan jij verwacht, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Of de telecomwinkel is gigantisch aan het stunten met hun prijzen of het is een refurbised iPhone.

iphone refurbished

Het blijkt ook dat de ‘opgeknapte’ modellen voor meer dan hun huidige waarde verkocht worden, daarom zijn refurbished iPhones al lang niet meer echt goedkoop. Bij de meeste toestellen wordt er slechts zestig euro van de nieuwprijs afgehaald, terwijl de gebruikssporen haast nog zichtbaar zijn. Je bent vaak beter uit met een opgeknapt tweedehands model, dan een Apple Official refurbished iPhone.

Prijs/kwaliteit verhouding

De Consumentenbond onderzocht achttien iPhones, waarvan slechts drie modellen een vervangen batterij hadden. Daarbij was het nog maar de vraag of die batterijen uit noodzaak waren verwijderd. Wat het zo jammer maakt, is dat de klant aan de buitenkant niet kan zien of het toestel een vorige eigenaar heeft gehad. Koop je een iPhone in de winkel, dan ga je aan de buitenkant niet zien of het toestel refurbished is. Vraag het daarom altijd als het er niet goed bij staat vermeld. De refurbished modellen waren voorheen best prima, maar worden nu vaak met vuil en sporen van slijtage verkocht.

Reageer op artikel:
De consumentenbond waarschuwt: oppassen met refurbished iPhone toestellen
Sluiten