Volledige openingsscène Tenet op YouTube voor digitale première

Het moest een hoogtepuntje worden in een dramatisch jaar voor de bioscoopwereld: Tenet. Toch werd de film een flop, maar dat kan ook bijna niet anders tijdens een pandemie. Nu komt de digitale première eraan. Om in de stemming te komen, kun je de hele openingsscène zien op YouTube.

Sinds 15 december kun je Tenet digitaal kopen, via onder meer Amazon Prime en Google Play. Wel zo handig, nu de bioscopen zeker tot 19 januari gesloten zijn.

Openingsscène Tenet op YouTube

Tenet gaat over een man, gespeeld door John David Washington, die een Derde Wereldoorlog probeert te voorkomen. Hij komt erachter dat de tijd waarin hij leeft, waarschijnlijk niet de tijd is die nu aan de hand is. Als kijker vraag je jezelf dan ook constant af of de dingen die hij beleeft nou in het verleden, de toekomst of het heden afspelen. Sommige mensen zeggen dat je de film twee keer moet zien om hem te begrijpen. Of dat zo is, laten we in het midden. Feit is dat de openingsscène je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Naast John David Washington bestaat de cast van Tenet uit onder anderen Robert Pattinson (ook te zien in de openingsscène), Elizabeth Debicki, Kenneth Branagh en Martin Donovan. De film is geschreven en geregisseerd oor Christopher Nolan, vooral bekend van The Dark Knight en Inception. Je koopt de film nu voor 16 euro via Amazon Prime, Google Play of YouTube.

Review van Manners

Kevin Eyken keek Tenet in september en vond de film verre van complex, wat overal juist wel wordt beweerd. Je hoeft de film als het aan hem ligt geen twee keer te kijken om het verhaal te snappen. Wel heeft hij zich kostelijk vermaakt. Lees hier zijn review voor Manners Magazine.

🎬 Check ook: Christopher Nolan maakt gehakt van eigen studio en Netflix-killer HBO Max

Reageer op artikel:
Volledige openingsscène Tenet op YouTube voor digitale première
Sluiten