Redactie
Redactie Life 11 jan 2017

Ontslagen fabrieksarbeider tekent droomcontract bij Arsenal

Blijf je dromen volgen, geef nooit op, ook al lijkt iets onmogelijk. Bla bla bla. Doorgaans. Want eens in de zoveel tijd komt een jongensdroom op zeer onverwachte wijze tóch uit. Case in point: de nieuwste speler van Arsenal.

De 20-jarige Cohen Bramall werd gisteren gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van de Engelse voetbalgrootmacht. Een gigantische verrassing, zo vond hij zelf ook: hij kon amper geloven dat hij de pers in het Emirates Stadium te woord stond, en dat is begrijpelijk.

Het komt wel eens voor dat grote clubs getalenteerde voetballers oppikken uit lagere divisies, maar uit het zevende niveau? Bramall speelde bij het onbekende Hednesford Town, dat dus opereert in de krochten van het Engelse voetbal. Ter vergelijking: het zevende niveau in Nederland is de 2de klasse waarin clubs als Be Quick Dokkum, VV Klazienaveen, SV Colmschate ’33 en SV Wippolder opereren, om maar wat clubs te noemen.

Bramall is met zijn twintig jaar uiteraard nog jong, maar het is toch een leeftijd waarop je als voetballer niet meer verwacht door te breken wanneer je nog steeds op lager niveau speelt. Het verhaal van Cohen – die tijdens een stage bij Arsenal zoveel indruk maakte dat hij een contract verdiende – wordt nog mooier: sinds enige weken was hij namelijk werkloos. Met de bal kon hij zijn brood niet verdienen, dus werkte hij als fabrieksarbeider bij Bentley, alwaar hij de dag voor Kerst werd ontslagen. Gezellig.

Ik dacht dat ik snel een nieuw baantje moest vinden om aan mijn geld te komen, maar een dag later belde Arsenal. Ik kon op proef komen.‘ Vertelt de linker vleugelverdediger tegen Sky Sports. ‘Op het ene moment zit je nog Match of the Day te kijken en even later sta je op het veld met Alexis Sanchez, Mesut Özil, Olivier Giroud en Petr Cech.

Toch mooi om te zien dat onhaalbaar klinkende clichés zo nu en dan toch waar blijken te zijn. Bramall tekent een volwaardig contract (met ongetwijfeld royale verdiensten) en zal beginnen bij de beloften. Een mooi voorbeeld op zijn positie is Ashley Cole, die ooit ook werd opgepikt bij de amateurs en bij Arsenal en Chelsea uitgroeide tot één van de beste backs in de Engelse voetbalgeschiedenis.

Reageer op artikel:
Ontslagen fabrieksarbeider tekent droomcontract bij Arsenal
Sluiten