Zo ontwaak je de online held die ook in jou schuilt

In ieder mens schuilt een online held, ook in jou. Maar hoe vind je die? Heel simpel: door je gevoel te volgen en het internet uit te spelen.

Een van onze online helden is de 19-jarige Roos de Graaf, die ondanks goede resultaten haar studie Geneeskunde inruilde voor haar échte droom: schilderen en kunstenares worden. Via YouTube en andere kanalen op internet leidde ze zichzelf op en binnen 2 maanden stond ze in de top 5 bij de Benelux Streetart Awards. Internet uitspelen en dan word je vanzelf goed. Klinkt gemakkelijker dan het is, we noemen Roos niet voor niets een online held.

Tele2 presents: Online Helden met street artist Rosalie (short doc)

Eindeloos veel data slurpen, wat heb je daaraan? Rosalie maakt nu haar kunst op de mooiste plekken van de wereld, dankzij YouTube #omdathetkan.

Vastberadenheid en ongelimiteerde online kennis

Het is iets wat de nieuwe generatie jongeren kenmerkt: je dromen najagen in plaats van kiezen voor een zeker bestaan. En alleen als je écht iets wil, bereik je het. Tot verbijstering van haar familie en vrienden gaf Roos haar zekerheid op door zich te richten op haar passie: kunst. Dankzij een enorme dosis vastberadenheid en en toegang tot een onuitputtelijke bron van online kennis, niet minder belangrijk, werd RoosArt in no-time een begrip.

“Mijn opa tekende vroeger altijd naakte vrouwen, haha. Dus ik denk dat ik het talent van hem heb. Maar verder heb ik alles van YouTube geleerd of door zelf te oefenen. Gewoon uitproberen. Eigenlijk lukt het uiteindelijk altijd wel. Ik heb ook niet op Artez gezeten of een andere kunstopleiding en wil eigenlijk nooit meer studeren”, zegt ze.

roos de graaf, tele2, online held, unlimited data

Inmiddels heeft Roos zowel nationaal als internationaal faam verworven en speelt ze slim in op actualiteiten zoals het Eurovisie Songfestival. Zo had ze Duncan Lawrence al geportretteerd voordat hij de winnaar bleek en was ze de rest een stap voor. Ook heeft ze samenwerkingsverbanden met diverse merken en bedrijven. Want waarom zou je niet commercieel mogen zijn als kunstenaar? Ook zoiets ouderwets. Maar uitgeleerd is Roos nooit. YouTube, met die onuitputtelijke bron aan video’s en tutorials, blijft haar beste vriend.

Word ook een online held

Iedereen heeft een passie en denkt wel eens: ‘Is dit het nou? Wat wil ik nou écht?’. Welnu, het internet ligt aan je voeten. Het begint bij de toegang tot een ongelimiteerde bron van kennis, video’s en tutorials, waardoor je het internet helemaal uitspeelt. En die toegang heb je door middel van onbeperkte data. Maar kost dat geen klauwen vol geld? Nee, die tijd is voorbij. Een unlimited data abonnement heb je tegenwoordig bij Tele2 al voor 25 euro per maand. Meer info vind je hier. Duidelijk: dat wordt streamen tot je een ons weegt, waar je ook bent.

In samenwerking met Tele2

Reageer op artikel:
Zo ontwaak je de online held die ook in jou schuilt
Sluiten