Zo vind je online jouw perfecte broek en weet je zeker dat hij past en goed zit

Een drukke baan, sporten, vrienden, hobby’s en vergeet ook je vriendin niet. Als moderne man loop je ongetwijfeld wel eens tegen het probleem aan dat er eigenlijk te weinig uren in een dag zitten. Gelukkig hoeven we voor het aanschaffen van nieuwe kleding de deur niet meer uit. Dit doen we tegenwoordig gewoon online, maar dat kan als het om broeken gaat nog behoorlijk lastig zijn. Weet je niet welke broek bij je past? Gebruik dan eerst onze matchmaker onderaan het artikel om je stijl te ontdekken.

Bij het bestellen van truien, overhemden, shirts en andere kleding zul je waarschijnlijk zelden tegen het probleem aanlopen dat het niet goed zit. Wanneer je online een broek probeert te kopen, is dat vaak een ander verhaal. Er is eigenlijk geen ander kledingstuk dat zo uitdagend is om online te kopen, maar het is mogelijk! Wij vertellen je alles wat je moet weten zodat je vanaf nu vanuit je luie stoel de perfecte broek kunt bestellen.

Wie de broek past…

Het vinden van een broek die goed zit, begint natuurlijk bij de maat. Dat klinkt logisch, maar dit is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn namelijk verschillende manieren om de maat aan te geven. In principe heb je bij een broek altijd te maken met twee verschillende maten: die van je taille en de lengte. Die laatste is het eenvoudigste. Pak een meetlint en meet vanaf je lies tot de grond. Vervolgens reken je met behulp van onderstaande tabel het aantal centimeters om tot je lengtemaat.

De maatvoering van je broekmaat ligt iets lastiger. Er worden namelijk verschillende maatvoeringen gebruikt. Deze zijn bij mannen altijd afhankelijk van je heupomvang. Om die te meten leg je een meetlint rond de heupen net iets boven kruishoogte. Let op dat je dit niet te strak of te los doet. Het lint moet op de huid liggen. Vervolgens gebruik je onderstaande tabel om te ontdekken welke breedtemaat, confectiemaat of internationale maat je nodig hebt.

Vind de juiste pasvorm

Iedere man is anders en over smaak valt niet te twisten. Daarom is niet alleen de maat, maar ook de pasvorm erg belangrijk. Daar zijn er nogal wat van en daarom is het wel zo handig om te weten wat er allemaal is en welke bij je past. Tegenwoordig zijn vooral strakkere pasvormen zoals de skinny fit en de slim fit populair. Deze sluiten over je gehele been nauw aan en zijn vooral geschikt als je wat slanker bent.

V.l.n.r. skinny fit, straight leg fit, slim fit, bootcut en loose fit

Zoek je een broek die wat meer ruimte biedt, dan is een straight leg fit wat je nodig hebt. De straight leg is een wat meer klassieke fit en heeft dezelfde pasvorm van dij tot enkel. Zoek je juist een broek die wat wijder is op de kuit? Dan past de tijdloze bootcut het beste bij je.

Tot slot zijn er ook nog pasvormen voor mannen die een broek het liefste zo los mogelijk dragen, zoals de loose fit. Zit je veel in de sportschool en heb je een behoorlijk gespierd onderstel? Ook dan zullen deze broeken je waarschijnlijk beter zitten dan die met een strakkere pasvorm. Wil je nog meer weten over de verschillende pasvormen? Klik dan hier voor de handige jeansguide van Zalando.

Zalando broek 2

Durf op te vallen deze zomer

Een lange broek bestellen via internet kan best lastig zijn, maar gelukkig geldt dat minder voor shorts. Bij een korte broek voor de zomer hoef je namelijk niet te letten op de lengtemaat. Dat scheelt weer en kun je dus nog meer aandacht besteden aan het vinden van de prefect shorts voor deze zomer. Daarbij is het natuurlijk wel handig om te weten wat op dit moment in is.

De trend voor 2019 is kort en opvallend. De korte broek die tot op of net boven de knie valt is passé. Die shorts mogen vooral niet saai zijn, want de trend voor deze zomer is dat je vooral geen angst moet hebben om kleur te bekennen. Tie-dye en retro prints moeten het gaan worden dit jaar, dus wees vooral niet bang. Vind je dat toch te heftig? Geen probleem. Niemand zal je er op aanspreken als je toch liever voor een effen variant gaat.

De juiste broek voor iedere man

Nu weet je precies waar je op moet letten bij het bestellen van een nieuwe broek. Pak dus snel een meetlint, bepaal zelf welke pasvorm het beste bij je past en ga naar Zalando. Daar vind je namelijk duizenden broeken in alle vormen en maten. Een beter startpunt van je zoektocht naar de perfecte broek is er niet. Zoek je een nieuwe broek, maar weet je niet welke stijl bij je past? Gebruik dan hieronder onze matchmaker!

In samenwerking met Zalando

Reageer op artikel:
Zo vind je online jouw perfecte broek en weet je zeker dat hij past en goed zit
Sluiten