Tessa Ham
Tessa Ham Banen en Salaris 16 jun 2021

5 ongewone banen in het Witte Huis die verrassend goed betalen

Je zou het bijna vergeten, maar niet iedereen die in het Witte Huis werkt, is een politicus. Sterker nog, er zit een hele organisatie achter dit iconische gebouw, waar honderden mensen werken. Van de hoofd tuinman tot de reismanager en alles daar tussenin.

Dit zijn vijf banen waar je bij het Witte Huis waarschijnlijk niet snel aan denkt. En gewoon, omdat we nieuwsgierig zijn, hoeveel zij verdienen op jaarbasis.

Werken voor Joe Biden: 5 ongewone en goedbetaalde banen in het Witte Huis

1. Chief Calligrapher

Er zijn niet één, maar twee kalligrafen in dienst bij het Witte Huis met salarissen van 84.400 dollar (69.596 euro) en 102.000 dollar (84.109 euro) per jaar. Dat niet alleen: ze hebben ook nog eens een baas: de Chief Calligrapher. Die kan op een jaarsalaris van 109.200 dollar (90.046 euro) rekenen.

Voor dat salaris ben je overigens niet alleen bezig met handgeschreven tekst in sierschrift produceren. Als Chief Calligrapher ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van zowel sociale als officiële documenten van het Witte Huis.

2. Director of Comment Line

Als Average Joe kun je het Witte Huis gewoon bellen. Degene die verantwoordelijk is voor het goed afhandelen van al die telefoontjes is de Director of Comment Line. Voor 71.900 dollar (59.298 euro) zal hij – of zijn personeel – de nodige klachten moeten aanhoren, maar het feit dat je het Witte Huis gewoon kan bellen is erg belangrijk in Amerika. De stem van de kiezers moet namelijk gehoord worden.

3. Director of the Presidential Gift Office

Stel je even voor: iemand vraagt aan jou wat je eigenlijk doet voor werk. “Nou”, zeg je. “Ik houd bij welke cadeaus de president allemaal krijgt.” Als Director of the Presidential Gift Office is dat namelijk je voornaamste bezigheid. De president krijgt veel cadeaus, maar wat veel mensen niet weten is dat deze niet van de president zijn, tenzij hij ze na zijn ambtsperiode voor de marktwaarde koopt.

Doet hij dat niet? Dan verdwijnen de spullen in de National Archives. Aan jou de belangrijke taak om bij te houden welke cadeaus zijn gekocht en welke niet. Daar verdien je dan 58.200 dollar (47.991 euro) mee.

4. Patissier

Het Witte Huis heeft een hele keuken crew die staatsdiners en privé-evenementen verzorgd. Deze crew is zo uitgebreid dat er zelfs een patissier in het Witte Huis werkt. Maar nog opvallender is het feit dat de patissier ook een side gig heeft als imker. Eerst was dit een aparte positie, maar tja, het is crisis.

Hoeveel de patissier precies verdient, staat gek genoeg niet op de site van het Witte Huis vermeldt, maar volgens het Amerikaanse Ministerie van Arbeid verdient een patissier in de VS gemiddeld 52.160 dollar (43.015 euro) per jaar.

5. Stenograaf

Als president moet elk woord dat er uit je mond komt, worden opgeschreven. Daarom heeft het Witte Huis een heel team aan stenografen in dienst. De stenografen die de president overal heen moeten volgen verdienen zo’n 58.200 dollar (48.003 euro) per jaar. Het afdelingshoofd boert een stuk beter met een jaarsalaris van 98.900 dollar (81.572 euro).

Dit is het salaris van Joe Biden en andere presidenten van Amerika

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen, een nieuw contract of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reader's Digest

Reageer op artikel:
5 ongewone banen in het Witte Huis die verrassend goed betalen
Sluiten