Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 15 jul 2020

OnePlus Nord: OnePlus komt eindelijk weer met goedkope ‘flagship-killer’

Normaliter schrijven we op Manners zelden over nieuwe smartphones. De innovatie is de laatste jaren in die markt ver te zoeken, en de prijzen schieten alleen maar omhoog. En vrijwel elke nieuwe telefoon lijkt op de vorige.

Nu elk toestel flinterdunne schermranden heeft valt er qua design ook amper nog indruk te maken. Het tijdperk van vlak voor de eerste iPhone waarin Nokia en co. met de meest absurde en kleurrijke designs aan kwamen zetten, ligt ver achter ons. Helaas.

OnePlus Nord: OnePlus is terug

Juist daarom was OnePlus aanvankelijk zo’n interessant merk. Het beloofde een flagship phone uit te brengen, voor de prijs van een budgetmodel. Daar slaagde het met de OnePlus One volledig in, met zeven jaar later een sterke marktpositie als resultaat.

Maar ja, ook OnePlus is steeds meer in prijs gestegen. Ondertussen betaal je ook gewoon meer dan 800 euro voor de nieuwste OnePlus smartphones. Toch hebben we het in dit artikel over een nieuwe OnePlus, de OnePlus Nord.

Het telefoonmerk gaat namelijk opnieuw proberen om voor een lage prijs een toptelefoon af te leveren. De Nord wordt een mid-range smartphone waarmee je tijdens het gebruik volgens de makers niet doorhebt dat het toestel geen 1000 euro maar minder dan 500 euro kost.

Design van mid-ranger onthuld

Althans, als we de leaks moeten geloven. Officieel wordt de OnePlus Nord pas volgende week onthuld, maar tijdens een interessant gesprek met de bekende tech-YouTuber Marques Brownlee heeft medeoprichter Carl Pei het nieuwe toestel al onthuld. Je kunt onderaan dit artikel de hele video checken, maar we vatten de interessantste details voor je samen.

Aan de achterkant zien we een design dat doet denken aan dat van de OnePlus 8. We zien een glossy achterkant, gebogen randen, een gecentreerd logo en een driedubbele camerastrip die overeenkomt met zijn grotere broer. In tegenstelling tot de OnePlus 8 zit ie bij de OnePlus Nord echter linksboven, in plaats van in het midden.

Aan de voorkant zien we een dubbele selfiecamera, verstopt in het scherm. De schermranden zijn iets dikker dan flagship telefoons, maar nog steeds oogt de voorkant zeer modern. Zeker voor een toestel daarnaar verluidt minder dan 500 euro gaat kosten.

OnePlus Nord
(Afbeelding: OnePlus / MKBHD
OnePlus Nord
(Afbeelding: OnePlus / MKBHD

Onthulling en eerste specs

De OnePlus Nord wordt volledig onthuld op 21 juli. De smartphone komt eerst in India en Europa uit, ook in Nederland. Opvallend genoeg wordt het een 5G smartphone, en kun je dankzij de Snapdragon 765G op indrukwekkende prestaties rekenen. Pas bij zeer intense 3D-games op de allerhoogste grafische stand zul je een verschil merken ten opzichte van de nieuwste peperdure smartphones.

De kans dat jouw huidige smartphone krachtiger is dan het nieuwe budgetmodel van OnePlus, is nihil. Verder wijzen leaks op een 90Hz 6.55-inch OLED-scherm, 6GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen en een flinke 4300 mAh batterij.

AirPods-killer

Ook interessant: tijdens het interview draagt Carl Pei de OnePlus Buds, oordopjes die ook nog onthuld moeten worden. Het merk belooft AirPods-killers, maar of dat ook gaat lukken gaan we op 21 juli ontdekken.

Hoe dan lijkt het er eindelijk op dat OnePlus opnieuw in een peperdure markt indruk gaat maken met een goedkopere smartphone. Het blijft een berg geld, zeker vergeleken met zes jaar geleden, maar in een markt waar de nieuwste flagships met gemak 1000 euro kosten zou je de OnePlus Nord bijna een budgetmodel kunnen noemen.

Tuurlijk zijn er nog veel goedkopere Android smartphones, maar dan kom je terecht bij budgetsmartphones met software-skins waar je lang niet vrolijk van wordt. Hopelijk gaat OnePlus de belofte waarmaken en daadwerkelijk weer voor een verrassend lage prijs een premium smartphone bieden. Op naar 21 juli!

Reageer op artikel:
OnePlus Nord: OnePlus komt eindelijk weer met goedkope ‘flagship-killer’
Sluiten