Gesponsord
Gesponsord Gesponsord 1 jul 2020

Krachtig, snel en super slick: dit is de OnePlus 8

De spiksplinternieuwe OnePlus 8 vervolgt de 7T-serie met nog betere specs en innovaties waardoor die helemaal futureproof is. Deze Android smart​phone is krachtig, snel en super slick. Wij testten ‘m.

Look

Laten we beginnen met de looks van deze bad boy. De OnePlus 8 is verkrijgbaar in de kleuren Glacial Green, Interstellar Glow en Onyx Black. Interstellar Glow zorgt voor een futuristische uitstraling en Onyx Black is lekker classy. De uitvoering in Glacial Green, die wij mochten testen, is qua kleur iets gewaagder, maar aan de achterkant afgewerkt met matglas waardoor ie niet te ‘in your face’ is.

De OnePlus 8 ligt lekker in de hand. Niet te groot, niet te klein – size does matter! Verder is de voorkant van het scherm super slick afgewerkt en is de front camera mooi geïntegreerd in het beeld. Naast het aan-knopje, rechts aan de zijkant, zit een slider waarmee je in een beweging switcht tussen de luide, stille en trilmodus. Handig!

Beeldkwaliteit

Al op het moment dat de telefoon voor het eerst aanspringt, heeft ie onze volledige aandacht. Het 90 Hz Fluid Display is mega scherp en super kleurrijk. Hij reageert snel op aanrakingen en tussen de verschillende animaties, filmpjes of schermen zijn geen haperingen te bespeuren.

Daarnaast is de OnePlus 8 door zijn grote scherm van 6.55 inch perfect om filmpjes te kijken op YouTube, het hele seizoen van die spannende serie te bin​gen op Netf​lix of om je favoriete game waar dan ook te spelen. Wat daarbij helpt, zijn de dubbele stereoluidsprekers, waardoor je je in een soort minibioscoopje waant.

OnePlus 8 foto
Bron: OnePlus

Snelheid

We stipten het hierboven ook al even aan, maar werkelijk alles aan deze telefoon is snel. De Qualcomm® Snapdragon™ 865 processor zorgt ervoor dat alle pagina’s binnen no time laden. Het scherm zorgt er met een verversingssnelheid van 90Hz voor dat jij in het vervolg niet meer op je telefoon wacht, maar je telefoon op jou.

De Warp Charge 30T snellader, die bij de OnePlus 8 wordt geleverd, zorgt ervoor dat jouw rechterhand binnen 22 minuten naar 50% batterijlading gaat. En dan komen we aan bij het ene ding dat wél langzaam is aan deze telefoon: het tempo waarop de batterij leegloopt. Een volle accu is goed voor twee volle dagen gebruik. De powerbank laten we in het vervolg thuis.

Camera

Op look, beeldkwaliteit en snelheid scoren we op het moment allemaal topcijfers. Maar hoe zit het met de camera? Ook die mag zeker niet worden vergeten. Achterop de telefoon vinden we de 48 MP Triple Camera met macro- en groothoeklens die perfecte foto’s beloven

Een extra leuke feature op de OnePlus 8 is de Smart Pet Capture. Software-algoritmen zien precies wanneer jouw furry friend in beeld is en zorgen voor shots waarmee je vrienden en familie tot in den treure kunt spammen.

Prijs/kwaliteit

OnePlus staat bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding: alle toeters en bellen en de nieuwste snufjes voor een redelijke prijs. De OnePlus 8 is verkrijgbaar vanaf €699. Verre van gratis, maar een stuk goedkoper dan vergelijkbare toestellen van bijvoorbeeld Ap​ple en Sam​sung. Wat ons betreft zeker het overwegen waard.

In samenwerking met OnePlus

Reageer op artikel:
Krachtig, snel en super slick: dit is de OnePlus 8
Sluiten