Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 9 nov 2018

5 reden waarom wij zijn overgestapt op de indrukwekkende OnePlus 6T

Er was ooit een tijd dat de vlaggenschepen van grote smartphonefabrikanten voor minder dan zeshonderd euro in de schappen lagen. Inmiddels is dat wel anders en betalen we dat nog niet eens voor een budget model van een premium merk. De vraag is en blijft: waarom? Zijn ze tegenwoordig zo veel duurder om te maken? Of is de concurrentie zo groot geworden dat er nog meer marketing nodig is, waardoor het toestel duurder wordt? Nee, dat het daar niks mee te maken heeft bewijst de OnePlus 6T.

OnePlus is een bijzonder merk. Toen ze begonnen, werkten ze nog met een invite systeem. Je moest uitgenodigd worden door iemand anders om het toestel te mogen kopen. Hierdoor vielen ze op en waren ze exclusief, zonder daar een exclusief prijskaartje aan te hangen. Hun grootste kracht is dat ze één smartphone maken en die constant doorontwikkelen. Geen verschillende varianten of budget versies. Nee, één toestel die compleet geoptimaliseerd is, maar dan wel voor een hele scherpe prijs.

Onlangs verscheen het nieuwste toestel van OnePlus: de 6T. Wij hebben hem inmiddels ruim een week binnen en hebben het toestel uitvoerig getest. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn laaiend enthousiast. In een compleet gekke wereld, waar mensen 1.600 euro betalen voor een smartphone, bewijst de OnePlus 6T dat de prijs helemaal niks zegt over de kwaliteit van een product. Dit zijn onze vijf reden waarom je volgende telefoon een OnePlus 6T moet gaan worden.

1. Het design en de bouwkwaliteit

Oké, vergeet even de prijs en kijk naar het toestel. De tijd dat “goedkopere” toestellen er minder goed uitzien is voorbij. De OnePlus 6T is simpelweg een prachtig toestel. De hoogwaardige materialen geven het toestel een premium uitstraling en hij voelt solide. Door de lichte rondingen ligt hij lekker in de hand, al is hij zonder hoesje wel wat glad.

Waar ik vooral blij mee ben, is dat alle onderdelen heel subtiel zijn. De dubbele camera (die prima foto’s maakt) steekt maar een heel klein beetje uit. Net als bijna alle andere nieuwe toestellen heeft ook de OnePlus 6T een notch. Het grote verschil is dat hij zo klein mogelijk is gehouden. Hierdoor heb ik mij er geen moment aan gestoord. Vind je de front camera wel vervelend? Dan kun je in de instellingen kiezen om de notch te verbergen door middel van een zwarte statusbalk bovenin het scherm.

2. De vingerafdrukscanner in het scherm

Veel smartphone gebruikers zijn eraan gewend geraakt om hun toestel te ontgrendelen door middel van een vingerafdrukscanner. Helaas zien we deze steeds minder omdat de fysieke knop onderin plaats heeft moeten maken voor meer schermruimte. Sommige merken hebben deze scanner naar de achterkant verschoven, maar dat werkt toch niet hetzelfde. Gelukkig heeft de OnePlus 6T een oplossing.

De vingerafdrukscanner zit namelijk in het scherm. Op de plek waar voor je gevoel de homebutton zit, kun je nu je vinger leggen om je telefoon te ontgrendelen. Dit is een nieuwe techniek die we nog niet bij andere toestellen gezien hebben. We waren dan ook wat sceptisch, maar hij werkt uitstekend. Zeker sinds de laatste update werkt de scanner nog sneller en probleemloos. Datzelfde geldt trouwens ook voor de face unlock.

3. De OnePlus 6T draait op Android Pie

De OnePlus 6T is één van de eerste toestellen die op Android Pie draait. Dit is de nieuwste versie van het welbekende mobiele besturingssysteem en die krijg je zonder opsmuk. OnePlus legt er geen laag overheen en daar zijn we ze dankbaar voor. Alles werkt razendsnel en werkt intuïtief. In het verleden moest ik (Android-gebruiker van het eerste uur) nog wel eens zoeken naar menu’s of instellingen, maar daar was nu geen sprake van. Alles is logisch en overzichtelijk.

Een andere nieuwe functie die wordt geïntroduceerd met Android Pie zijn de gestures. Wanneer je hiervoor kiest, verdwijnt de balk onderin je scherm die je gebruikt om terug te gaan naar het vorige scherm of je homescreen. In plaats daarvan maak je gebruik van verschillende swipe gestures om terug te gaan of te multitasken. Dit is even wennen, maar zeker de moeite waard. Het voordeel hiervan is dat je geen knoppen meer nodig hebt en dus optimaal kunt genieten van je gehele scherm.

4. De batterij

Vroeger kon je een week lang rondlopen met je Nokia zonder je zorgen te maken over een lege batterij. Nou, die tijd is wel voorbij. Als een toestel het een dag volhoudt, dan zijn we al tevreden. Gelukkig zit dat wel goed met de OnePlus 6T. Ik was vooral verbaasd hoe lang hij het volhoudt bij intensief gebruik. Zelfs na een hele dag waarin ik gebruik maakte van GPS, bluetooth en behoorlijk wat YouTube filmpjes had bekeken, was de batterij nog verrassend vol.

Ook onze vrienden van WANT zijn enthousiast over de OnePlus 6T.

OnePlus 6T review: geweldige deal (Dutch)

OnePlus vervult een interessante rol in de smartphonemarkt. Toestellen als de Pocophone F1 van Xiaomi kun je tegenwoordig bestempelen als de nieuwe OnePlus One: high-end specificaties voor de helft van de prijs. De rollen zijn opeens omgekeerd. Kan OnePlus anno 2018 met de OnePlus 6T zijn flink gestegen prijskaartje verantwoorden?

Mocht je het heel bont maken en je batterij voor het einde van de dag al leeg getrokken hebben, dan is dat geen ramp. Je krijgt bij de OnePlus 6T een fast charger die zijn naam eer aan doet. Binnen een uur en vijftien minuten ga je van 10% naar 100%. We durven onze hand er wel voor in het vuur te steken dat er geen enkel smartphone is met een betere batterij en snellere fast charge.

5. De prijs

En dan komen we bij de prijs, want dat is en blijft toch wel één van de belangrijkste redenen om voor een OnePlus te gaan. Dat geldt ook voor de 6T. Deze kost namelijk 559 euro. Meer smartphone voor je geld ga je gewoon niet krijgen. Waar andere merken richting de duizend euro gaan (of daar al ver boven zitten), biedt OnePlus een vergelijkbaar toestel voor de helft van het geld.

Natuurlijk zijn er punten waarop andere toestellen beter scoren zoals het scherm of de camera, maar de verschillen zijn erg klein. Daarnaast zijn al die andere toestel een stuk prijziger. In zijn prijsklasse is de OnePlus 6T in ieder geval de absolute koning. En ik durf zelfs wel te zeggen dat hij ook beter is dan de meeste vlaggenschepen van de gevestigde orde. Dus, zoek je een nieuwe Android telefoon, neem de OnePlus 6T dan zeker op in je shortlist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 reden waarom wij zijn overgestapt op de indrukwekkende OnePlus 6T
Sluiten