Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 30 okt 2018
Leestijd: 3 minuten

OnePlus 6T onthuld: 5 (nieuwe) dingen die je moet weten

OnePlus heeft zojuist de OnePlus 6T onthuld, de opvolger van de OnePlus 6. Waar de T-varianten normaal subtiele upgrades bieden, is dat dit jaar niet het geval. Met de OnePlus 6T heeft de Chinese fabrikant een volgende grote stap geïntroduceerd. We zetten vijf nieuwe features voor je op een rijtje.

Leve de nieuwe notch

Vooral aan de voorkant is er een hoop veranderd. Zoals je ziet is de notch een stuk kleiner geworden. Het lijkt nu meer op een druppel, die organisch voortvloeit uit de rest van de lijnen. Het blijft een kwestie van smaak, maar wat ons betreft ziet dit er al veel beter uit dan de OnePlus 6.

Daardoor moet je als gebruiker het echter wel zonder de notificatie-LED stellen. De speaker is verhuisd naar de bovenrand. Wat overigens ook meteen opvalt, is dat de kin onderaan het scherm een stuk dunner is geworden. Het resultaat is een groter    6.41-inch amoled scherm met een resolutie van 2340 x 1080.

Onder de motorkap

Onder de motorkap is er niet heel veel veranderd. Je vindt daar nog steeds de Snapdragon 845, in combinatie met 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Dat is nog steeds de snelste chip als het om Android smartphones gaat. Dezelfde chip vind je ook in de Galaxy S9.

Wat wel veranderd is, is de batterijcapaciteit. Die is gestegen tot 3700 mAh, wat de accuduur zeker ten goede komt. Daarvoor offer je als gebruiker helaas dit keer wel de headphone jack op. Gezien de kritiek van OnePlus op Apple’s controversiële beslissing is dat een bittere pil, maar goed.

Optische vingerafdrukscanner

Het zal je misschien al opgevallen zijn dat er geen vingerafdrukscanner op de achterkant zit, in tegenstelling tot de OnePlus 6. Die is verhuisd naar de voorkant. Niet in de schermranden, maar in het scherm zelf.

Daarmee is OnePlus een van de eerste fabrikanten die wereldwijd die stap zet. Het gaat om een optische vingerafdrukscanner die in het scherm is verwerkt. Je houdt je vinger op het scherm, dat vervolgens oplicht om een foto te maken van je vingerafdruk.

Een stuk veiliger dan Face Unlock, al kun je beide ontgrendelingsmethodes blijven gebruiken. Al met al is OnePlus zo Samsung te snel af, die pas met deze innovatie komt in februari, met de Galaxy S10.

Camera’s

De OnePlus 6T neemt volgens de fabrikant ook betere foto’s, al is er qua hardware weinig op dat vlak veranderd. Aan de achterkant vind je een 16MP+20MP dubbele camera, inclusief optische beeldstabilisatie en HDR.

De selfiecamera krijgt een upgrade naar 20MP. OnePlus belooft een slimme camera die nog sneller foto’s neemt, dankzij de nieuwe Quick Capture-modus. Ook neemt de selfiecamera nu betere portretfoto’s, waarbij de software intelligenter omgaat met moeilijke randen en licht.

Een nieuwe Night-modus moet ervoor gaan zorgen dat de OnePlus 6T ook met slecht licht betere foto’s maakt dan zijn voorgangers. Grote claims, die we nog even moeten afwachten in de praktijk. Het lijkt er echter op dat OnePlus opnieuw grote stappen zet qua zijn zwakste plek: de camera.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 6T is even duur als zijn voorganger, maar biedt dubbel zoveel opslaggeheugen. Je kunt kiezen tussen 6GB of 8GB  aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen, of 8GB + 256GB.

Die drie modellen kosten respectievelijk 559 euro, 589 euro en 639 euro. Je kunt alle drie de toestellen vanaf 6 november aanschaffen. Wil je meteen al met de toestellen aan de haal gaan? Dan kun je op 31 oktober bij het pop-up event in Amsterdam een exemplaar scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OnePlus 6T onthuld: 5 (nieuwe) dingen die je moet weten
Sluiten