Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 24 okt 2018

De OnePlus 6T: een geduchte concurrent voor de iPhone en Galaxy?

De OnePlus toestellen mogen dan wellicht niet meer een echte hype zijn, het merk blijft interessant. In een relatief korte tijd is men er in geslaagd om een zeer degelijke reeks toestellen af te leveren die de concurrentie met bijvoorbeeld Samsung en Apple aan kunnen gaan. De One Plus 6T is een goed voorbeeld dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Het nieuwe vlaggenschip is weer beter en kan zich meten met de beste smartphones, maar dan voor de helft van het geld.

Uitdaging voor de Huawei P20 Pro

De OnePlus 6T zou in ieder geval een enorme uitdaging kunnen zijn voor de Huawei P20 Pro als het op 29 oktober door het in Shenzhen gevestigde bedrijf wordt gelanceerd. In eerste instantie was het de bedoeling om het toestel op 30 oktober te lanceren. Op dezelfde dag zou concurrent Apple echter ook haar event houden. Niet echt praktisch dus als je wat bekendheid wilt genereren voor je nieuwe toestel. OnePlus legde uit dat het de datum veranderde om te voorkomen dat Apple “overschaduwd” werd.

Lancering is vervroegd

Het bedrijf zei hier het volgende over: “Toen we de lancering van de OnePlus 6T op 8 oktober aankondigden, waren we ervan overtuigd dat onze timing ons zou toelaten om het aantal mensen dat we zouden kunnen bereiken te maximaliseren met de lancering. Dat veranderde toen Apple aankondigde dat ze hun eigen evenement zouden organiseren op 30 oktober. Onze uitdaging was om een ​​manier te vinden om het meeste uit een slechte situatie te halen.”

Uiteindelijk werd er dus besloten om het evenement te verplaatsen naar 29 oktober en we zijn daar niet echt rouwig over.

Zo ziet OnePlus 6T er uit

Het is algemeen bekend dat OPPO, OnePlus en Vivo zusterbedrijven zijn. Logisch dat veel toestellen van die merken veel van elkaar weghebben. Wetende wat OPPO al heeft, en dat is bevestigt door de recente lekken, hebben we een vrij goed idee van wat we kunnen verwachten van de OnePlus 6T.

Het algemene uiterlijk van de OnePlus 6T lijkt erg veel op het ontwerp van de OnePlus 6, de voorganger. Sommige geruchten gaan uit van een iets dikker toestel, iets wat logisch is gezien de dikkere batterij. De onderneming zelf wilde dat ook niet ontkennen. Het plaatste zelf een afbeelding van het toestel op Twitter zodat je duidelijk de overeenkomsten kan waarnemen.

Kleinere notch en drie camera’s

Als je goed kijkt, ziet je dat de notch een stuk kleiner is geworden. De geruchten over een visueel groter scherm met een kleinere notch blijken dus te kloppen. Iets anders wat we konden verwachten bevindt zich aan de achterzijde, een drievoudig camera systeem wat verticaal is gestapeld, zonder vingerafdrukscanner. Dat komt omdat OnePlus het geheel heeft verwijderd en achter het glas heeft geplaatst. Een in-display vingerafdrukscanner zorgt ervoor dat de telefoon zonder knoppen kan worden geactiveerd.

OnePlus 6T

Andere geruchten zijn echter conservatiever en hebben het over een klassiek systeem met twee camera’s op de achterkant. Met tegenstrijdige informatie en weinig tot geen officiële hints of teasers, zullen we op dit specifieke bit moeten wachten totdat de telefoon officieel wordt.

OnePlus 6T-specificaties

Met de komst van elke “T” model van OnePlus kunnen we duidelijke verbeteringen verwachten ten opzichte van de voorganger. De OnePlus 6T is in dat opzicht niet anders. Zo verwachten we dat de 6T de Snapdragon 845-chip zal bevatten. Dat is vrijwel de standaard op alle vlaggenschepen dit jaar. Koppel dat met ten minste 6 GB RAM, en je hebt een zeer capabele telefoon. Er zal waarschijnlijk een optie zijn met 8 GB, als de geruchten kloppen. De opslag zal naar verwachting ook overeenkomen met de reguliere OnePlus 6, met optioneel een uitvoering met 64GB en 256GB.

Display van 6.4 inch

Het scherm zal waarschijnlijk groter zijn dan dat van de voorganger. De geruchten hebben het over een 6,4-inch AMOLED-display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Onder het display biedt een vingerafdrukscanner een extra beveiliging direct onder het display. Dankzij een dikkere form factor en een verwijderde hoofdtelefoonaansluiting kan OnePlus een grotere batterij bevatten. Over de hoofdtelefoonaansluiting gesproken, OnePlus bevestigde de verwijdering ervan, want de 6T biedt zowel audio via de USB-C-poort als draadloos.

Wat het besturingssysteem betreft, heeft Peter Lau op Weibo bevestigd dat we een OnePlus 6T zullen zien die wordt aangedreven door Android 9 Pie.

OnePlus 6T: de prijzen

Als het gaat om de prijs van de OnePlus 6T, kan dit gemakkelijk worden beschouwd als een ander positief kenmerk van de telefoon. De geruchten gaan uit van een prijs van ongeveer 550 dollar voor het instapmodel. Een versie van 8 GB zal waarschijnlijk de drempel van 600 dollar wel overschrijden. Dat is overigens nog steeds een stuk goedkoper dan het aanbod van concurrenten, met dezelfde of betere functies.

Pocketnow

Reageer op artikel:
De OnePlus 6T: een geduchte concurrent voor de iPhone en Galaxy?
Sluiten