Redactie
Redactie Media 11 aug 2016

Nieuwe videoserie ‘One Thing’: #1 muzikant Onno Smit

One Thing: wat als je één ding mag meenemen dat jouw leven heeft beïnvloed? Wij vragen het aan inspirerende mannen: van muzikanten tot ondernemers. De aftrap is voor Onno Smit, frontman van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection. Bekijk de video hieronder.


One Thing: Japanse kopie van Gibson ES-330 gitaar

Lefties Soul Connection

De uit Hoorn afkomstige Onno Smit maakte naam met de funk en soul band Lefties Soul Connection. Binnen de grenzen worden ze beschouwd als de koplopers binnen het genre. Na het steengoede debuut Hutspot (2006) was het succes van de band niet meer te stoppen. Dankzij een optreden bij De Wereld Draait Door werd vervolgens ook het grote publiek bekend met de heerlijke funk en soul van het viertal. Optredens op onder andere Lowlands, North Sea Jazz, Dour en een tour door Japan volgden. In de lente van 2017 wordt het vierde album verwacht.

Beans & Fatback

Naast Lefties Soul Connection kun je Onno kennen van het muziekproject Beans & Fatback. In samenwerking met zestien gastmuzikanten maakte hij een soulful funkplaat met een romig pop/rock ‘n roll-sausje. Inmiddels heeft Onno met Beans & Fatback drie platen afgeleverd en is hij hofleverancier van mening Amerikaanse commercial en serie. Zo schittert het nummer Sally the Shape onder een iPhone 6s reclame van Apple en is Use Me te horen in een aflevering van hitserie Suits.

Al het bovenstaande succes is te herleiden naar één ding: een Japanse kopie van een Gibson ES-330. One Thing: Welke essential heeft jouw leven beïnvloed?

Volg ons

Meer zien van Manners? Volg ons op YouTube.

Reageer op artikel:
Nieuwe videoserie ‘One Thing’: #1 muzikant Onno Smit
Sluiten