Redactie
Redactie Stuff 15 jun 2016

One Minute WANT: Hoe indrukwekkend is de Tilburgse Tesla-fabriek?

Onze goede vrienden van WANT.nl gaan elke week met een videocamera op zak de wereld in om de laatste gadgets, concepten, wheels of andere musthaves te testen. Wordt het een Nope, Meh, Nice of WANT? De onderstaande video geeft het antwoord binnen 60 boeiende secondes.

In september 2015 werden de deuren van de eerste Tesla-fabriek buiten de Verenigde Staten geopend en wel in Tilburg. De zuidelijke stad is hierdoor de toegangspoort geworden tot de Europese markt voor de Model S én Model X. Vanuit de Fremont Factory in de Verenigde Staten worden de body’s van de auto (inclusief de wielen) naar Tilburg gestuurd. Hier vind de assemblage plaats.

Aan de Model S en Model X worden 36 elementen toegevoegd, de grootste daarvan zijn de aandrijfas, de battery pack, de vloeistoffen, de firmware en de airbags. De auto wordt in de Tesla fabriek uiteraard ook aan uitgebreide tests onderworpen. Je vindt er bijvoorbeeld de langste indoor production test track in Europa waar een ex-professionele autocoureur de auto’s test.

WANT’s Rutger bezocht de fabriek in een Tesla Model S P90D en testte onderweg de veelbesproken autopilot. Deze functie is een hands on-systeem en heeft slechts een ondersteunde rol. Een camera, radar en twaalf sensoren rondom de auto zorgen voor waarschuwingen rondom de auto en evenals een automatische remactie in geval van nood. Oftewel: de autopilot zorgt dat jij tussen de lijnen blijft en automatisch remmen zodra andere auto’s te dichtbij komen. Ook in file’s doet de Tesla het werk voor jou en hoef je niet continue de rem in te drukken. Als je de handen maar aan het stuur houdt.

Reageer op artikel:
One Minute WANT: Hoe indrukwekkend is de Tilburgse Tesla-fabriek?
Sluiten