Redactie
Redactie Life 9 mrt 2016

Onderzoek wijst uit: muziek verbetert jouw seksleven

Het is een gegeven dat de zangkunsten van Marvin Gaye als olie werken in de pre-seksfase. Dat de invloed van muziek op stomende slaapkameractiviteiten aanzienlijk groter is dan gedacht, blijkt uit een studie van neurowetenschapper Daniel J. Levitin.

Door naar muziek te luisteren, worden aangename gevoelens versterkt en minder leuke momenten draaglijker, schrijft Levitin in zijn onderzoek. Zo wordt koken met de juiste tunes uit de speakers nóg leuker en is afwassen ineens best goed te doen.

Seks

Een kleine 70 procent van de 30.000 ondervraagden zei dat hun seksuele gevoelens worden geactiveerd zodra er muziek door de woning klinkt. Sterker nog: de deelnemers die thuis veel naar muziek luisterden, bleken 3 uur en 13 minuten meer samen te besteden per week dan de stelletjes die dit niet deden.

Hormonen

Zodra je hardop muziek draait, komen er in je hersens hormonen vrij die je een goed gevoel geven: de zogenaamde love-hormonen. ‘De waarheid is dat veel mensen steeds minder momenten écht samen delen. Muziek kan daar verandering in brengen‘, aldus Levitin. ‘Dit onderzoek laat zien hoe muziek een belangrijke rol kan spelen in het samenbrengen van geliefden.

Het mag duidelijk zijn: muziek is goed voor je liefdesleven, dus schroom niet om wat subtiele tracks uit onze wekelijkse rubriek Music Manners te vissen. Of zet gewoon eens Welcome to the Manners Lounge op. En Barry White… Bedankt voor alle mooie momenten.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: muziek verbetert jouw seksleven
Sluiten