Onderzoek wijst uit: de baard bepaalt de vrouw

Smaken verschillen en baarden verschillen. Wat baarden betreft deelt een groot deel van de vrouwen dezelfde smaak en voelen zij dezelfde soort aantrekkingskracht. Dat is iets waar wij mannen – indien gewenst – heel goed gebruik van kunnen maken. Lang leve onderzoek!

Wetenschappers hebben onderzoek verricht naar verschillende typen gezichtshaar. Zij vergeleken gladgeschoren mannen, mannen met stoppelbaarden en uiteraard ook mannen met volle baarden. Het doel van het onderzoek was om te ontdekken wat vrouwen het aantrekkelijkst vonden, en waarom.

Een baard (of gebrek hieraan) heeft behoorlijke impact op een man z’n sexappeal en mannelijkheid

Wellicht draag jij gewoon de baard die je zelf wilt, maar wij vertellen je bij dezen, als je single bent, dat volgens dit onderzoek de staat van je gezichtshaar kan bepalen of je een scharreltje aantrekt, óf een vrouw die op zoek is naar een lange-termijnrelatie.

Tijdens de studie, gepubliceerd in The Journal of Evolutionary Biology, lieten onderzoekers 8520 vrouwen mannen beoordelen op hun fysieke aantrekkingskracht op basis van hun gezichtshaar. Ze kwamen tot deze conclusie: een baard (of gebrek hieraan) heeft behoorlijke impact op een man z’n sexappeal en mannelijkheid.

Gladgeschoren gezicht? Wordt niks

Toen de vrouwen gladgeschoren mannen zagen, ongeacht of deze bijvoorbeeld een brede kaaklijn hadden, vonden zij hen unaniem het minst aantrekkelijk. Ze zien er jonger uit en het ruige van de man wordt teniet gedaan door die gladde wangetjes.

Stoppels zijn sexy

Stoppels werden over het algemeen als meest aantrekkelijk gezien. Ze scoorden veel hoger op het gebied van one-night-stands en korte-termijn relaties. Dus ben je op zoek naar wat avonden plezier: laat je stoppels staan. Het zou moeten werken, want het antwoord is immers van vrouwen afkomstig.

Volle baard = relatie

Volle baarden werden het meest aantrekkelijk gevonden voor vrouwen die op zoek zijn naar een lange-termijn relatie. Oftewel: iemand waar ze het huisje-boompje-beestje wel mee zien zitten. Waarom? Heel simpel: ze zien er wijs, volwassen én krachtig uit. Ze geven een signaal af aan vrouwen dat zij voor hen (en de (toekomstige) kids) kunnen zorgen. Deze mannen worden zelfs als vruchtbaarder gezien. Whut?

Je kunt het dus zo zien: de baard is het equivalent van een pauwenstaart of hertengewei. Ben jij niet gezegend met een forse baardgroei? Niet getreurd: wij hebben hier een nuttig artikel voor je. En hier. En hierGood luck

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: de baard bepaalt de vrouw
Sluiten