Redactie
Redactie Stuff 13 feb 2019

Onderzoek wijst uit: Apple iPhones gaan inmiddels vier jaar mee

De iPhones van Apple worden met het jaar duurder, maar gaan slechts twee jaar echt mee. Althans, dat is wat veel mensen vandaag de dag nog steeds denken. Maar na een onderzoek van het Duitse Bernstein, wordt duidelijk dat deze smartphone het een stuk langer blijft doen. Sterker nog: de iPhone gaat twee keer langer mee dan de meeste mensen voorheen dachten. Vier jaar dus. 

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van WANT.

Apple iPhone gaat vier jaar lang mee

Het is geen grapje: de meeste iPhone-gebruikers denken dat hun toestel een levensduur van twee jaar heeft, vanwege het abonnement dat ze afgesloten hebben. De Duitse investeringsbank Bernstein, die een grote hoeveelheid Apple-aandelen bezit, heeft dat in een onderzoek aangetoond. Volgens de bank heeft het accu-vervangingsprogramma veel invloed gehad op de gemiddelde levensduur van Apple‘s smartphone. Hierdoor werd al snel duidelijk voor de consument dat het vervangen van de batterij een aanzienlijk verbetering is van de levensduur. Het vervangen van de accu kost je bijvoorbeeld tussen de 49 en 69 euro, wat veel en veel goedkoper is dan het kopen van een nieuw toestel. Hiermee krijgt je iPhone al snel een levensduur van vier hele jaren.

Apple heeft zelf natuurlijk ook een groot aandeel in de verlengde levensduur. Zo krijgen oudere toestellen nog steeds nieuwe updates. Denk hierbij aan iOS 12, welke beschikbaar is op de iPhone 5S uit 2013. Daarbij is dat specifieke besturingsysteem gericht om oudere iPhones sneller te maken, nadat bekend werd dat Apple ze de versies ervoor langzamer maakte om de batterij te sparen. Tel deze twee dingen bij elkaar op en je weet dat de iPhones anno 2019  allang geen levensduur van twee jaar meer hebben. Ze gaan gewoon veel langer mee.

Reageer op artikel:
Onderzoek wijst uit: Apple iPhones gaan inmiddels vier jaar mee
Sluiten