Redactie
Redactie Life 11 dec 2018

‘Ondanks koersdaling blijven Nederlanders vertrouwen in bitcoin’

De koers van bitcoin is al sinds januari aan het dalen. Wat doet dit met het vertrouwen van Nederlanders in bitcoin en andere cryptocurrency? Uit een onderzoek van BTC Direct onder 1.370 respondenten blijkt dat het vertrouwen in bitcoin gelijk is gebleven. Daarnaast is 90% van de investeerder man en investeren vrouwen pas op hogere leeftijd in cryptocurrency’s.

Vertrouwen in crypto gelijk gebleven

Het vertrouwen van de Nederlander in cryptocurrency’s is ondanks het ineenzakken van de koers gelijk gebleven. Ze hebben nu precies evenveel vertrouwen in cryptocurrency als eind 2017. Verdeel je de uitkomst op basis van geslacht, dan zie je dat vrouwen (30%) nu iets meer vertrouwen hebben in crypto dan mannen (28%). Deze crypto-kenner heeft er echter weinig vertrouwen in, hij denkt dat de bitcoin binnenkort morsdood is.

Nederlanders vertrouwen bitcoin het meest
Op de vraag in welke cryptomunt Nederlanders het meeste vertrouwen hebben, wordt bitcoin het vaakst genoemd. Meer dan 70% van de ondervraagden noemt bitcoin als cryptocoin waar ze het meest vertrouwen in hebben. De top vijf wordt aangevuld door Ethereum (43%), XRP (37%), Litecoin (21%) en Stellar (14%).

Waarom investeren Nederlanders in cryptocurrency?

Veruit het grootste gedeelte (63%) van de Nederlanders die cryptocurrency hebben, verwachten op de lange termijn (3+ jaar) winst te maken. Een kleiner deel (27%) wil binnen drie jaar winst uit hun investering halen. Wat ook opvalt; 4% van de Nederlanders gebruikt crypto’s al om goederen en diensten mee te betalen en 1% gebruikt digitale munten voor internationale overboekingen. 

Jonge vrouwen investeren nauwelijk

s
Van alle Nederlanders die cryptocurrency bezitten is 90% man. Zij zijn veelal tussen de 26-45 jaar oud. Vrouwelijke cryptobezitters zijn vaak ouder dan 45 jaar.Het volledige onderzoek is hier terug te vinden.

Reageer op artikel:
‘Ondanks koersdaling blijven Nederlanders vertrouwen in bitcoin’
Sluiten