Tarantino breekt nu al records in Nederland met Once Upon a Time in Hollywood

We hebben allemaal maanden, zelfs jaren, uitgekeken naar het volgende meesterwerk van Quentin Tarantino. Dan hebben we het natuurlijk over Once Upon a Time in Hollywood, de blockbuster die sinds kort ook in de Nederlandse bioscopen draait. Dat levert nu al records op.

Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood kent een vliegende start in de Nederlandse bioscopen. De film heeft in het openingsweekend 1,7 miljoen euro opgebracht – het beste openingsresultaat van een door Quentin Tarantino geregisseerde film. De film trok 165.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen, meldt distributeur Universal Pictures maandag.

Het Nederlandse openingsresultaat van Once Upon a Time in Hollywood is daarmee hoger dan die van Tarantino-films Inglorious Basterds en Django Unchained opgeteld. De film kende volgens Universal zelfs de beste opening van een originele film ooit. Films die in het openingsweekend beter scoorden waren een vervolg op bekende titels (Avengers, Star Wars), remakes (The Lion King, Beauty and the Beast) of waren gebaseerd op een televisieserie (Gooische Vrouwen).

leonardo dicaprio, looks, filmlooks, once upon a time in hollywood
Bron: Sony Pictures Releasing

Once Upon a Time in Hollywood is de negende film van regisseur Quentin Tarantino. Het verhaal gaat over een tv-acteur die eind jaren zestig voet aan de grond probeert te krijgen in Hollywood. Belangrijke rollen zijn er voor Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. Niet eerder noteerden films met Brad Pitt of Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen zulke hoge openingscijfers in Nederland. Leonardo DiCaprio beleefde met The Revenant uit 2015 tot nu toe het beste openingsweekend in Nederland, voor Brad Pitt was dit Inglorious Basterds uit 2009.

Ter ere van deze film doken we opnieuw in het rijke oeuvre van Leonardo DiCaprio, met als resultaat dit lijstje met de 7 meest stijlvolle rollen die hij heeft gespeeld. Geen zin om naar de bioscoop te gaan? Check dan onze speciale Netflix-pagina, waar we je filmklassiekers, nieuwe toppers en verborgen pareltjes aanbevelen.

ANP

Reageer op artikel:
Tarantino breekt nu al records in Nederland met Once Upon a Time in Hollywood
Sluiten