Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Media 25 mrt 2019

De 17 belangrijkste karakters uit Once Upon a Time in Hollywood en de acteurs/actrices die ze gaan spelen

Vorige week werden we dan eindelijk getrakteerd op de eerste trailer van het nieuwe meesterwerk van Quentin Tarantino: Once Upon a Time in Hollywood. Heb je deze nog niet gezien? Klik dan snel hier! Wat je zal opvallen is dat de cast vol zit met grote namen, maar ze zijn niet alleen gecast omdat ze bekend zijn.

In Once Upon a Time in Hollywood komen behoorlijk wat karakters voorbij die daadwerkelijk bestaan hebben. Belangrijk is dan natuurlijk dat de gekozen acteurs enigszins lijken. Nou, dat is uitstekend gelukt en om dat te bewijzen hebben we de acteurs en actrices naast de persoon die ze gaan spelen gezet.

Margot Robbie als Sharon Tate

Zoals je inmiddels wel weet draait de nieuwe film van Quentin Tarantino deels om de welbekende Manson Family. Een sekte, geleid door Charles Manson, die nogal wat slachtoffers heeft gemaakt. De bekendste daarvan is zonder twijfel Sharon Tate. Zij was voor haar dood in 1969 een groot actrice en de vrouw van regisseur Roman Polański. In de film gaat ze gespeeld worden door Margot Robbie en onderstaande foto laat zien waarom dit een logische keuze is.

Damon Herriman als Charles Manson

Misschien wel de bekendste sekteleider ooit. Charles Manson hield de gemoederen in de jaren ‘60 behoorlijk bezig. Vooral in 1969 was zijn “familie” het gesprek van de dag nadat ze naast Sharon Tate binnen twee dagen nog zeven mensen om het leven brachten. In Once Upon a Time in Hollywood gaat hij gespeeld worden door de relatief onbekende Damon Herriman. Qua uiterlijk lijkt hij in ieder geval een goede keuze.

Damian Lewis als Steve McQueen

In de jaren ‘60 en ‘70 was Steve McQueen zonder twijfel één van de grootste sterren van Hollywood. Hij groeide uit tot een waar icoon en de bekendste acteur van zijn tijd. Dit maakte hem ook een doelwit van Charles Manson die het op succesvolle acteurs gemunt had. In de nieuwe Tarantino-film gaat Damian Lewis deze rol op zich nemen. Zoals je op de foto’s hieronder kunt zien, is dat zeker geen slechte keuze.

Mike Moh als Bruce Lee

Er zijn meerdere vechtsporters geweest met een succesvolle acteercarrière, maar Bruce Lee blijft de Koning op dat gebied. De in San Francisco geboren martial-arts meester met een Chinese achtergrond speelde in vele films en werkte met vele grote namen, waaronder Sharon Tate. Mike Moh gaat hem spelen in de film en was meteen één van de tofste karakters uit de trailer.

Luke Perry als Wayne Maunder

Misschien niet het meest bekende karakter uit de film, maar we willen hem wel noemen vanwege de man die hem gaat spelen. De acteur die bekend werd door verschillende western-series gaat namelijk gespeeld worden door Luke Perry. Hij overleed eerder deze maand op 52-jarige door een zware herseninfarct. Once Upon a Time in Hollywood is dus de laatste keer dat we hem op het witte doek gaan zien.

Rafał Zawierucha als Roman Polański

Dakota Fanning as Lynette “Squeaky” Fromme

Timothy Olyphant as James Stacy

Dreama Walker as Connie Stevens

Nicholas Hammon as Sam Wanamaker

Rumer Willis as Joanna Pettet

Austin Butler as Charles “Tex” Watson

Bruce Dern as George Spahn

Lena Dunham as Catherine Share

Emile Hirsch as Jay Sebring

Samantha Robinson as Abigail Folger

Costa Ronin as Wojciech Frykowski

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt

Naast al deze karakters die echt hebben bestaan, komen we in Once Upon a Time in Hollywood ook fictionele karakters tegen. Waaronder Wester-acteur Rick Dalton, zijn stuntman Cliff Booth en zijn agent Marvin Schwarz. Zij gaan gespeeld worden door respectievelijk Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Al Pacino. Wil je weten hoe zij in de film verbonden zijn met het gehele Manson verhaal? Klik dan hier.

Releasedatum Once Upon a Time in Hollywood

Of Tarantino met deze fantastische cast een topfilm kan afleveren, gaan we zien op 15 augustus. Vanaf die dag draait Once Upon a Time in Hollywood namelijk in de Nederlandse bioscopen. Wil je meer weten over deze nu al legendarische film? Dan moet je hier zijn.

Esquire

Reageer op artikel:
De 17 belangrijkste karakters uit Once Upon a Time in Hollywood en de acteurs/actrices die ze gaan spelen
Sluiten