Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 25 sep 2019

De Omega Seamaster Diver 300M is een ode aan James Bond

Omega Seamaster Diver 300M, james bond, 7

De nieuwe Omega Seamaster Diver 300M brengt een ode aan James Bond. Om precies te zijn aan het 50-jarige jubileum van On Her Majesty’s Secret Service, de Bond-film die in 1969 in première ging.

Het duikhorloge, waarmee je 300 meter de diepte in kunt, is niet het horloge dat Daniel Craig draagt in zijn laatste James Bond-film No Time to Die. Op het horloge zijn verschillende 007-details te zien en de kast heeft een ander formaat.

Omega Seamaster Diver 300M

Het eerste wat opvalt aan de Omega Seamaster Diver 300M is de zwarte wijzerplaat van keramiek. Hierop zie je de iconische gedraaide loop van het pistool Walter PPK. Hiermee beginnen de films van James Bond. Een ander detail is dat op de zevende dag van elke maand het getal 7 verschijnt op de wijzerplaat, in het herkenbare 007-lettertype. Dankzij Super-LumiNova lichten bepaalde elementen ‘s nachts op, zodat je ook in het donker de tijd kunt zien. Alleen dan zie je de verborgen ’50’ op 10 uur.

Omega Seamaster Diver 300M, james bond, 7
Omega Seamaster Diver 300M, james bond, 7

Dan zijn er nog de 18K gouden details, zoals de wijzers, het familiewapen van James Bond op 12 uur en het plaatje aan de linker zijkant van het horloge waarop het gelimiteerde nummer van het horloge te zien is. In totaal worden 7.007 stuks gemaakt, die 6.200 euro per stuk kosten. De Omega Seamaster Diver 300M heeft een stalen kast met een diameter van 42 mm en het automatische manufactuurkaliber 8800 heeft 55 uur gangreserve. Deze ode aan James Bond is voorzien van een Master Chronometer-certificering.

Luxe James Bond-box

Je krijgt het horloge in een luxe box met een rubberen en stalen band. Ook zitten er manchetknopen in de vorm van een kogel bij. Meer informatie over de Omega Seamaster Diver 300M met James Bond-thema vind je hier.

Omega Seamaster Diver 300M, james bond, 71

Check ook: 7 iconische horloges uit de filmgeschiedenis

Reageer op artikel:
De Omega Seamaster Diver 300M is een ode aan James Bond
Sluiten