Redactie
Redactie Women 27 december 2016

Olga Leyers, de (internet)belofte van het nieuwe jaar

Op het wereldwijde web én op tv is ze een heuse sensatie: Olga Leyers. Ze kwam, zag en overwon nét niet. Na een recordaantal van twaalf deelnames aan het Belgische spelprogramma De Slimste Mens ter Wereld, wist ze niet genoeg te overtuigen in de finale. Haar ster is daarentegen rijzende: Olga wordt zowel in haar thuisland als bij ons over de grens door velen geadoreerd. 

Knap, slim, grappig én charmant; het is een dodelijke cocktail waarmee ze menig hart heeft gestolen. Als vierde dochter van Jan Leyers, een bekend programmamaker en muzikant in Vlaanderen, is het opzetten van een charme-offensief haar met de paplepel ingegoten. Olga blijkt echter naast een brede glimlach ook een uitstekende quiz-techniek en een goed stel hersenen te bezitten.

Is ze echt zo slim?

Zo schrijft het Nieuwsblad in een analyse: ‘Ze kan veel informatie opslaan. Sommige mensen horen iets en denken, interessant. Maar de volgende dag zijn ze alweer vergeten. Anderen, en daar is Olga zeker bij, denken dat het interessant is, maar onthouden het ook. Dat zijn de beste quizzers. Daarbij speelt Olga het spel gewoon beter dan anderen, ook al weten die misschien soms meer dan zij. Ze kan beter inschatten wat ze gaat weten en wat niet.’

Het is echter het complete plaatje dat haar interessant maakt. Zo speelt ze al sinds haar jonge jaren in allerlei series en doet ze steeds vaker ‘grappige’ presentatieklusjes die enthousiast gedeeld worden op websites als Dumpert – met miljoenen bezoekers per maand geen verkeerde plek om roem te vergaren.

Haat vs liefde

Onlangs sierde ze, in een sexy shoot, de cover van het Belgische weekblad HUMO. Het magazine kroonde haar tot schermkoningin van 2016. ‘Ze splitste tv-kijkend Vlaanderen in twee: de ene helft aanhangers, de andere helft aanklagers.’ Het is een alom bekend teken van succes: to be loved, you must be hated. Of zoals ze het zelf op droge wijze beschrijft: ‘Soms kunnen mensen gewoon niet tegen je kop. Zo simpel is het.’

Ze is nu nog wat aan de jonge kant, maar we gaan de komende jaren nog veel horen van deze vrouw. 2017 wordt sowieso het jaar van Olga Leyers.

Reageer op artikel:
Olga Leyers, de (internet)belofte van het nieuwe jaar
Sluiten