Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 10 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Officieel: Sebastian Vettel rijdt volgend jaar met Mercedes motor

Afgelopen zomer begon de transfercarrousel in de Formule 1 wereld te draaien. Zo zette Carlos Sainz een krabbel onder een contract bij Ferrari en haalde McLaren Daniel Ricciardo weg bij Renault. De Franse renstal haalde op zijn beurt Fernando Alonso terug naar de Formule 1. Een flink aantal verschuivingen waardoor Sebastian Vettel opeens zonder team zat, maar daar is vandaag verandering ingekomen.

De viervoudig wereldkampioen heeft namelijk een contract getekend bij Racing Point. Vettel wordt de opvolger van Sergio Perez. De Mexicaan die momenteel in de roze bolide zit maakte begin deze week via Twitter bekend dat hij vertrekt. Perez stapte in 2014 in bij Force India dat in 2018 haar zijn wijzigde naar Racing Point. Uit zijn verklaring kun je opmaken dat zijn vertrek niet geheel vrijwillig is.

Sebastian Vettel vervangt Perez

Sergio Perez laat weten dat hij pijn doet dat hij moet vertrekken en dat hij het team waar zeven jaar onderdeel van was dankbaar is. Verder wenst hij de nieuwe eigenaar Lawrence Stroll veel succes en blikt hij kort vooruit op zijn eigen toekomst. Die is nogal onduidelijk. Perez laat weten dat hij geen plan B heeft en graag door wil in de Formule 1. Het is alleen nog maar de vraag of dat gaat lukken.

Door het vertrek van Perez kwam er een plek vrij naast Lance Stroll. Het werd vrij snel duidelijk dat deze opgevuld zou gaan worden door een Duitser, maar welke? Nico Hulkenberg of Sebastian Vettel? Nu is dus officieel dat Racing Point voor Vettel gaat. De viervoudig wereldkampioen is op dit moment nog actief voor Ferrari.

Racing Point stap omhoog

Sebastian maakt het huidige seizoen af in zijn rode bolide en zal vanaf 2021 in het roze van Racing Point rijden. Hoe vreemd het ook klinkt is dat op dit moment een stap omhoog. Ferrari worstelt momenteel en moet klap na klap verwerken. Racing Point doet het een stuk beter. De renstal heeft de Mercedes van vorig jaar gekopieerd en kan daardoor meedoen om de plekken bovenin het middenveld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Officieel: Sebastian Vettel rijdt volgend jaar met Mercedes motor
Sluiten