Bas van Beest
Bas van Beest Gezondheid 25 aug 2020

Een paar goede oefeningen voor een strakke beach body

Nu we met deze hitte vaker zonder dan met shirt te vinden zijn, is het hoog tijd om de borstspieren een beetje op te pompen en de billen te laten shinen in je zwembroek.

Bas van Beest, healthy lifestyle coach en ondernemer achter Slim Living, tipt oefeningen om Baywatch het water uit te komen tijdens de warme zomermaanden.

Monday chest day

Bankdrukken wordt gezien als de perfecte oefening om de borstspier te ontwikkelen, maar is dat echt zo? Het is zeker een goede oefening voor je borst en triceps, maar als je ècht de spiergroei wilt maximaliseren dan zal je ook isolatie-oefeningen moeten toevoegen aan je schema.

Chest flyes zijn hier een goed voorbeeld van. Door je spieren te trainen binnen de verschillende functies die ze hebben, zullen deze zich ook beter ontwikkelen waardoor je uiteindelijk (in dit geval) een grotere en gespierdere borstkas zal hebben.

Drop it like a squat

Wist je dat je billen trainen, óók voor mannen, belangrijk is voor je prestaties in de gym? Je bil wordt gevormd door de glutaeus maximus, glutaeus medius, glutaeus minimus en vetweefsel. De glutaeus medius en minimus spelen een grote rol in de stabiliteit van je heupen. Je bilspieren leveren veel kracht bij compound-oefeningen zoals de squat en de deadlift.

Merk je bijvoorbeeld dat je knieën vaak naar binnen vallen tijdens het squatten? Dan kan dat liggen aan een gebrek aan activatie in de bilspieren. Om je activatie te trainen en de uitvoering van deze oefeningen te verbeteren, kun je abductie-oefeningen (het naar buiten bewegen van de benen), walking lunges en/of reverse lunges toevoegen aan je trainingsschema. Het trainen van je billen zorgt dus niet alleen voor strakke billen, maar het zorgt ook voor verbetering van je prestaties in de gym. Dus, go for it.

Meer tips over voeding en fitness? Personal training studio Slim Living biedt gezonde recepten, workouts en tips & tricks aan, te volgen op Instagram. Daarnaast kun je ook voor persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maat bij Slim Living terecht.

Oefeningen voor je borst om thuis te doen

Mocht je op het strand specifiek willen pronken met je borst. Check dan dit vijftal aan oefeningen voor je borstspieren, waarvoor je geen gewichten nodig hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een paar goede oefeningen voor een strakke beach body
Sluiten