October Faction: Netflix horror serie combineert Men in Black met Riverdale

Halloween hebben we allang achter de rug, maar toch heeft Netflix binnenkort weer een verse dosis horror voor je klaar staan. Maak kennis met October Faction, een science-fiction serie over monsterjagers en geheime genootschappen.

October Faction

Het eerste seizoen bestaat uit tien afleveringen en introduceert Fred en Deloris Allen. Zij keren  na de dood van de vader van Fred terug naar New York met hun kinderen Geoff en Viv. Terwijl ze daar settelen moeten Fred en Deloris er alles aan doen om hun geheime identiteit te verbergen. Ze zijn namelijk monsterjagers.

Al snel ontdekken ze dat hun ogenschijnlijk idyllische leventje in hun nieuwe wijk niet zo perfect is als het lijkt. De Netflix Original is gebaseerd op een gelijknamige comic van IDW, geschreven door de horror-auteur Steve Niles. Hij is als uitvoerend producent ook betrokken bij de productie van October Faction.

In de comics bestaat het gezin uit een gepensioneerde monsterjager, een “thrill-killer”, een zwarte magiër en een heks. De eerste trailer voor de serie lijkt erop te wijzen dat Netflix echter de rollen op een andere manier neer gaat zetten.

Men in Black x Riverdale

Het verhaal wordt beschreven als een combinatie tussen Men in Black en Riverdale. Duistere familiegeheimen, tienerproblemen en de strijd tussen monsters en mensen komt samen in een bloedstollend avontuur. Althans, dat is wat de makers beloven.

Tamara Taylor (Bones) speelt de moeder van het gezin, tegenover J.C. Mackenzie (Molly’s Game) als de vader. De kinderen worden gespeeld door Aurora Burghart (Sex Education) en Gabriel Darku (American Gods). Damian Kindler (Sleepy Hollow, Krypton) is aan boord als showrunner.

Netflix release

Seizoen 1 van October Faction is vanaf 23 januari op Netflix te bewonderen. Op zoek naar meer horror voor op je watchlist? Check dan ook de nieuwe trailer voor Locke and Key, een ambitieuze horrorserie van Netflix en de zoon van Stephen King!

Reageer op artikel:
October Faction: Netflix horror serie combineert Men in Black met Riverdale
Sluiten