Khabib Nurmagomedov komt met hilarische comeback op Twitter-rant van McGregor

Vlak voor de jaarwisseling werd in Las Vegas het UFC jaar afgesloten met UFC 219. Het gevecht tussen Cyborg en Holly Holm was op papier de headliner, maar na afloop ging het vooral over de overwinning van Khabib Nurmagomedov. De ongeslagen vechter uit Dagestan sloopte Edson Barboza en richtte vervolgens zijn pijlen op kampioen Conor McGregor en interim-kampioen Tony Ferguson.

De 29-jarige vechtersbaas wil de titel en daar had hij eerder dit jaar ook kans op. Tijdens UFC 209 op 4 maart 2017 zou hij het gaan opnemen tegen Ferguson, maar hij was te zwaar. Hij wist niet genoeg af te vallen en dus ging het gevecht niet door. Tegen Barboza was hij wel goed op gewicht en dus kreeg de Sambo-specialist zijn kans om te laten zien dat hij een echte titelkandidaat is.

“Conor McGregor is niet de echte kampioen, hij is kampioen omdat de UFC dat wil”

Nadat hij Barboza bont en blauw had geslagen, maakte hij bij de persconferentie meteen duidelijk wat zijn volgende doel is. Hij wil kampioen van de lightweight-divisie worden en het maakt hem niet uit of hij daarvoor de octagon in moet met de kampioen of interim-kampioen. Beter nog, hij wil het zelfs op dezelfde avond tegen zowel Ferguson als McGregor opnemen.

McGregor niet de terechte kampioen

Een pittige uitspraak, maar daar bleef het niet bij. Hij haalde namelijk ook nog even uit naar McGregor. “Voor mij is Conor McGregor niet de echte kampioen. De echte kampioen is Tony Ferguson. Conor McGregor heeft maar één keer gevochten in de lightweight divisie. Hij is de kampioen omdat de UFC dat wil”, aldus Khabib. Zoals je begrijpt was de Ier niet blij met deze opmerking en reageerde via Twitter op de uitspraken van khabib Nurmagomedov.

De reactie van Khabib Nurmagomedov

De strekking mag duidelijk zijn. Conor heeft niet zo’n hoge pet op van de man die al 25 wedstrijden op rij won en nog nooit verloor. Hij wil dan ook best terugkeren en de octagon instappen met de man uit Dagestan, maar dan moet het wel geld opleveren. Veel geld. De Twitter-rant maakte in ieder geval niet veel indruk op Khabib, want dit was zijn reactie.

Het verhaal van de beer komt overigens niet uit het niets: de UFC-ster vocht met een beer in zijn vroege jeugd, zoals te zien is in de onderstaande video (bewijs van echtheid, vind je hier). Hoe Russisch wil je het hebben?

Reageer op artikel:
Khabib Nurmagomedov komt met hilarische comeback op Twitter-rant van McGregor
Sluiten